min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Fotograf Linköping – SM i porträttfotografi 2016

Den 10-11 september avgjordes de Svenska Mästerskapen i Porträttfotografi 2016 i Stockholm. Det var 62 fotografer som deltog i SM i år. Under lördagen bedömdes de 316 bilderna som deltog i SM i en öppen jurering. Det var en internationell jury med 5 domare som gav varje bild poäng och diskuterade de bilder där domarkvintetten kanske inte riktigt var överens om hur bilden skulle premieras. Det var mycket hög kvalitet på årets SM-bilder och det var en ren njutning att se dem.

Efter 10 timmars jurering var det dags for en natts sömn och under söndagen höll sedan domarna en sluten jurering av de bilder som fått 70 poäng eller mer (på en skala 0-100 poäng). Under tiden domarna jobbade med detta satt vi andra på SFG’s Höstmöte och lyssnade till leverantörer och intressanta föredrag. På söndagskvällen var det galamiddag och prisutdelning. En riktigt spännande sådan och det var flera bilder som fick riktigt höga poäng och det blev väldigt spännande att se vem som skulle vinna hela SM.

Totalseger blev det för duktiga Åsa Deleau Wiklund från Stockholm som vann med 505 poäng totalt med sina 6 bilder. Jag kom på en total andra plats, endast en poäng efter: slutpoäng 504.

Jag hade även nöjet och äran att vinna klassen “Grupp / Familj” med min bild “We Are the World” som fick hela 97 poäng!!! Högsta poängen under hela SM.

I kategorin “Baby” kom jag på en andra och tredje plats med bilderna “Just Chillin” och “Precious Pearl” och jag fick hedersomnämnanden i kategorierna “Barn” och “Fine art”.

Helt fantastiska resultat som jag absolut inte hade förväntat mig i år. Väldigt glad och tacksam är jag för detta och jag vill skicka ett STORT tack till alla modeller som jag haft nöjet att arbeta med i mina bilder: Eila, Hillevi, Gabriel, Bella, Caspian, Amina, Felix, Tyre, Minou, Amanda, Muna, Hugo, Thea, Elin och Loe, samt makeupartisten Paniz som var involverad i min sjätte och sista bild som tog sig vidare till finaldagen, men inte riktigt nådde upp till hedersomnämnande ♥

 

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto