Arabiska prinsessor – barnfotograf i Linköping

Porträtt på tvillingar i senapsgula blusar på brun fotobakgrund

Enäggstvillingarna Nadine och Lilian har varit i min studio för att ta ett fineart-porträtt. Jag fick se bilder på tjejerna inför den här fotograferingen och jag visste att jag ville göra en annorlunda frisyr på dem mot vad jag brukar göra. De har fått 7 inbakade flätor var uppe på huvudet och resten av håret har jag touperat och fäst med hårnålar för att få mycket volym. Otroligt roligt att få jobba med så här långt och tjockt hår. Men det tog tid. För att få likadana frisyrer på båda tjejerna tror jag att vi satt i drygt en timme. Min tanke var att fota dem i rött för att sedan göra bilden svartvit, men sedan avslutade vi med dessa senapsgula blusar som jag har i min studiogarderob och jag gillade den looken så mycket mer.

Tack tjejer för en superkul stund i studion. Vi kanske ses igen.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Nyttigt att göra något annorlunda – inför Gesällbrev

Vinglas med spegelbild på vit bakgrund

Hösten 2017 blev det möjligt igen för fotografer att ta emot Gesäll- och Mästarbrev i Sverige (efter ett uppehåll sedan 1980-talet). För att kunna söka om ett Gesällbrev måste man varit yrkesverksam i 3 år, göra ett teoretiskt prov med godkänt resultat, samt lämna in arbetsproverna. Arbetsproverna består av några bilder i kategorierna produktfoto, porträttfoto, arkitekturfoto, reportage och ljussättning.

Jag har just tagit kontakt med de ansvariga för att börja min resa mot Gesällbrev. Jag har mina porträtt-, reportage- och ljussättningsbilder i princip klara. I förra veckan åkte jag till studion för att ta två produktbilder som ni ser i det här inlägget och även om jag har två i arkivet som jag tänkt använda, så fick jag blodad tand att göra två nya för att få ihop de 4 bilder som krävs i den kategorin. Sedan har jag arkitekturbilderna kvar och jag planerar att göra dessa inom kort.

Förhoppningsvis får jag snart möjlighet att betala in avgiften för att få tillgång till det teoretiska provet. Sedan är det bara att vänta på resultat. I april sammanträder yrkesnämnden för att bedöma inlämnat material.

Gesällbrev och Mästarbrev delas varje år ut i Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm. När jag var liten var min plan att ta Nobelpriset, och att ta emot Gesällbrev i Blå Hallen får väl vara ett högtidligt tillfälle som ersättning för att Nobelpris-drömmen aldrig blev sann. Hahaha!

 

Produktfoto av ingefärashot på spegel med gult mönster i bakgrunden

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Söta Idun har varit på babyfotografering

Hos fotografen får man sitta i fin rekvisita

Tidigare i år var söta lilla Idun i studion för en babyfotografering. Hon hade en supersöt stickad, gammelrosa byxdress med sig och den passade så fint ihop med min rekvisita.

Nu alldeles innan jul är det alltid många bildbeställningar som ska färdigställas för att tomten ska hinna dela ut utvalda bilder som klappar på julafton. Den här veckan blir jag klar med den sista beställningen som jag lovat ska bli klar innan jul. Det känns såååå skönt att ligga i fas med planeringen. Då kan jag slappna av och njuta av resterande decemberfotograferingar lika mycket som jag gör på årets alla andra fotograferingar. Jag väntar på flera nyfödda som bokat in fotografering och som förväntas födas inom de närmsta veckorna och jag ser även fram emot flera baby- och barnfotograferingar. Jag älskar verkligen det här jobbet.

Babyfotografering av glad liten tjej i rosa hemmastickad byxdress

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Enäggstvillingar

Enäggstvillingar sammanflätade i ett fineart children's portrait

I somras startade jag upp ett projekt där jag fotar barn i åldern 9-12 år i stilen “Fineart Children’s Portraiture”. Jag fotade många fina barn och har fortsatt att fota i den här stilen under hösten. Tanken är att jag ska få ihop en serie med 20 bilder i den här stilen.

Kommer ni ihåg enäggstrillingarna Hanna? De är med i programmet Oops, det blev trillingar som sänds på TV4play. Bilden ovan är på deras kusiner, Emilie och Emilia, som är enäggstvillingar. Jag har alltid varit fascinerad av enäggstvillingar. Att de delar din genetik, men att de ändå kan utvecklas till helt olika individer. Ibland är de lika till både utseende och sätt, ibland har de helt olika personlighet.

Bilden har jag valt att kalla “I Am Two. We Are One.”

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Ettårsfotografering i studion

När man går på fotografering kan det kännas tryggt att krama sitt gosedjur

För ett tag sedan var sockersöta Wilma på ettårsfotografering i studion. Hon hade den allra vackraste gammelrosa klänningen med tyll på sig under större delen av fotograferingen och sedan gjorde vi även ett klädombyte till en klänning med vita och blå ränder. Wilma hade med sig sitt gosedjur. En liten söt kanin med rosetter på öronen. Det var full fart, men jag tycker att vi fick en fin variation på bilder, både sittande och stående, helkropp och porträtt. Och massor av olika ansiktsuttryck bjöd hon på.

Missa inte att boka en ettårsfotografering med ert barn. Kontakta mig via kontaktsidan (klicka) eller maila direkt på info@lailavillebeck.com

Jag hälsar er varmt välkomna och ser fram emot att få föreviga ert barns ettårsbilder.

När Wilma kom för ettårsfotografering hade hon den sötaste gammelrosa klänningen på sigPå slutet av fotograferingen var ettåriga Wilma trött och lade sig ner på studiogolvetTraditionellt barnfoto på mjuk fårfällSockersöta Wilma, ett år, gillade att sitta i den lilla sängen för nyfödda som finna i studion hos Fotograf Laila VillebeckDessa härliga leenden på barn med alldeles nya tänder är fantastiskt att fånga på bildMed finaste klänningen, strumpbyxorna och skorna står ettåriga Wilma vid stegen på vit bakgrundEnkelt ettårsporträtt. Att föreviga de första stegen hos professionell fotograf är ett måsteWilma kramar sin kanin

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna på bloggen.

instagram@fotograflailavillebeck
med inriktning mot nyfödd-, baby- och barnfotonationellt och internationellt prisbelönadFOTOGRAF LAILA VILLEBECK