Din Fotograf – Laila Villebeck

 

foto: Juliana Wiklund

Fotografen med babyn i fokus!

Jag är en mamma till två pojkar – födda 2008 och 2010 som har gjort sin hobby och passion till sitt jobb. Att få stiga upp på morgonen och veta att jag får syssla med det jag älskar gör mig lycklig! Jag har alltid varit kreativ och gillat att skapa. Fotografin har hängt med sedan jag var barn och när jag köpte min första digitala systemkamera hösten 2008 fick min utveckling sig en riktig knuff och ledde till starten av mitt företag som fotograf 2011. Med en kamera i handen känner jag mig hemma!

Att vara fotograf är att vara konstnär. Det är ett sätt att uttrycka sig. Mina bilder på nyfödda och bebisar är en hyllning till livet. Porträtten blir minnen från den där magiska första tiden i barnets liv som går så snabbt och som man så lätt glömmer bort om man inte har bilder som påminner en. Vi lever i en digital värld där bilder blir ett allt viktigare sätt att uttrycka sig, men alldeles för ofta förblir bilderna just digitala. Barnen växer upp på en hårddisk. Och vad händer när hårddisken kraschar, när usb-minnet försvinner i flytten, eller filerna inte går att läsa längre? Det är där jag vill hjälpa till med att skapa riktiga, fysiska och vackra porträtt som faktiskt hänger på er vägg där hemma och som ni kan njuta av varje dag i generationer framöver. Jag brinner för att plocka fram bilder och produkter med hög kvalitet som håller länge. För jag vet att varje gång ni går förbi porträtten och ser bilderna på barnen eller familjen så sprider sig en värme i kroppen. Och jag tror benhårt på att barn som har sina egna porträtt hängandes i hemmet får en bättre självkänsla än de barn som inte har det. DET om något är en bra anledning till att investera i att anlita en professionell fotograf.


 

tv4nyheterna2015

UTMÄRKELSER OCH PRISER:

Ett sätt att hålla min egen utveckling och kreativitet levande är att ställa upp i tävlingar för fotografer. Första tävlingen jag ställde upp i var SM för porträttfotografer 2014 och det gav mersmak. Ett axplock av de utmärkelser jag fått:

2018 Golden Camera, Portrait Category, FEP European Photographer of the Year Awards

2018 Silver Camera, Illustration/Digital Art/Fine Art Category, FEP European Photographer of the Year Awards

2018 Master of WPPI

2018 2a plats Newborn Category, WPPI Annual Print Awards

2018 2a plats Children Category, WPPI Annual Print Awards

2017 Svensk Mästare i Porträttfotografi

2017 Årets Barnbild, SM i Porträttfotografi, SvPF

2017 Årets Babybild, SM i Porträttfotografi, SvPF

2017 3e plats Newborn Category, WPPI Annual Print Awards

2016 2a plats Svenska Mästerskapen i Porträttfotografi

2016 Årets familjefotograf, SM i Porträttfotografi, SFG

2016 Master Qualified European Photographer”, FEP

2016 3e plats Newborn Category, WPPI Annual Print Awards

2015 Svensk Mästare i Porträttfotografi

2015 Årets Nyföddfotograf, SM i Porträttfotografi, SFG

2015 Årets Familjefotograf, SM i Porträttfotografi, SFG

2015 Årets Fineartfotograf, SM i Porträttfotografi, SFG

2015 Qualified European Photographer, Portrait, FEP

meandkellybrown2

UTBILDNING:

Jag går kontinuerligt kurser för att utveckla mitt fotograferande och mitt företag. Nyföddfotografering är fortfarande ganska nytt i Sverige och på stark frammarsch. Det är något jag verkligen brinner för och för att bli en riktigt duktig nyföddfotograf krävs kunnande i säkerheten kring att hantera en nyfödd och att förstå den nyföddas fysik och psykologi, att behärska ljus, att komponera en bild, att arbeta med former och färger på rätt sätt för att bebisen ska framträda på ett vackert sätt i bilden mm mm. Därför tar jag varje chans jag får att gå kurser som kan hjälpa mig att bli en ännu bättre nyföddfotograf. Här är ett litet urval av alla de kurser jag gått:

– Workshop Elena Shumilova, barnfotografering

– Dream Baby Workshop, i Dublin med amerikanska nyföddfotograferna Amy McDaniel och Nicole Miller Smith. 2016.

– Baby Safety and Posing for Newborn Photographers, Online workshop med Kelly Brown. 2016.

– Certifierad porträttfotograf, Ljussättning, digital bildbehandling, print och bildkunskap med svenska fotolärarna Johan Westin, Stefan Ohlsson och Lisa Thanner. 2014-2015.

Newborn Posing Class, Workshop nyföddfotografering i Amsterdam, med fantastiska nyföddfotografen Kelly Brown från Australien. 2014.

– Inside the Studio, Online workshop med världsberömda fotografen Anne Geddes, 2014.

The Creative Newborn Photography Studio, Online workshop nyföddfotografering, med Julia Kelleher. 2014

– Bumps to Babies: Photographing Motherhood, Online workshop med Kelly Brown och Sue Bryce. 2013.

– Newborn Posing, Online workshop med Kelly Brown. 2013.

– Bellies and Babies, Online workshop med fotografen Sandy Puc. 2012.


Läs mer!


Jag är medlem i Barnfotografer i Sverige, Svenska Fotografers Förbund (SFF)Svenska Fotogruppen (SFG),Federation of European Photographers (FEP) och Wedding and Portrait Photographers International (WPPI).