ettårsfotografering

1 år

Ettårsdagen är dagen då babyn slutar vara baby och kan börja kallas barn. En stor och viktig dag i barnets liv och inte så konstigt att det blivit en klassiker i Sverige att gå till fotografen för ettårsfotografering. Det första året brukar gå galet fort, det är knappt att man hinner med, men plötsligt står man där och planerar sitt eget barns första födelsedagskalas. Som fotograf tycker jag att det är riktigt spännande att träffa de barn som kommer in för sin ettårssession. Alla barn är olika, en del går, en del kryper. Andra hasar fram på rumpan. En del vill vara nära mamma eller pappa hela tiden, medan andra är mer utåt och framåt. Alla är lika härliga och jag älskar att få fånga personligheten hos vart och ett av dessa barn.

SIDAN ÄR UNDER UPPDATERING UNDER JULI-AUGUSTI 2020 OCH VISS INFORMATION KAN UNDER KORTA PERIODER SAKNAS. TVEKA INTE ATT MAILA TILL info@lailavillebeck.com OM DET ÄR NÅGOT DU UNDRAR ÖVER, ELLER OM DU VILL BOKA EN FOTOGRAFERING. TACK FÖR DITT TÅLAMOD!

Den utvecklingen som sker under barnets första år är helt magisk! Under de 5 första månaderna fördubblar bebisen sin vikt och vid ett års ålder väger han eller hon ungefär 3 gånger så mycket som vid födseln. Och den motoriska utvecklingen är enorm. Det finns massor av härliga milstolpar som är ovärderliga att få spara som minnen i form av bilder. De första leendena, skratten, ligga på mage och orka hålla upp huvudet, sitta, hitta sina händer och fötter, krypa, stå och gå. En babyfotografering går att göra närsomhelst under första året, men de åldrarna som jag främst rekommenderar är (förutom nyfödd) 4 månader, 7 månader och 12 månader (se även ettårsfotografering).

Rascha med familjvi är evigt tacksamma för underbara bildersom har öga för detaljerLaila är en fantastisk fotograf Helt klart den bästa fotografen!

vilken stil passar er familj?

Classic, Splash eller Magic? Jag erbjuder fotograferingar som skiljer sig litegrann i stil för att just du ska hitta något som du tycker om. Jag jobbar likadant under fotograferingen oavsett vilken typ av fotografering du väljer, det är bara bakgrunden i bilderna som skiljer sig åt. Läs mer om de olika stilarna här:

classic

1 timme

En klassisk ettårsfotografering på helvit bakgrund. Det är en fördel med den vita bakgrunden om ettåringen är väldigt rörlig och energisk då ljuset blir bra över en större yta. I Classic fångar jag både glädje och bus och lite mer allvarliga uttryck, helt beroende på barnets personlighet.

Passar utmärkt om ni även önskar syskonbilder och familjebilder utöver enskilda bilder på ettåringen.

splash

1 timme

Splash avslutas med att barnet får bada och plaska i ett gulligt litet badkar för riktigt charmiga och glädjefyllda bilder. Ett perfekt sätt för barn som älskar att bada att runda av sin session.

Splash kan avsluta både Classic (vit bakgrund) och Magic (på någon av mina trägolv eller färgade bakgrunder). Badbilderna fotas dock alltid på vit bakgrund. Det är viktigt att barnet kan sitta stadigt på egen hand om ni bokar Splash.

Flicka i lila tunika från KappAhl sitter på en pall i fotografens studio

magic

1 timme

För dig som vill ha en annan bakgrund än helvit. Stilen och färgerna är liknande den jag använder under mina nyföddfotograferingar och fineartfotograferingar för äldre barn. Passar därför också om man tagit nyföddbilder tidigare och vill matcha babybilderna med dessa. Kan bli magiskt fina bildcollage på era väggar.

Om er ettåring är väldigt energisk och rörlig så rekommenderar jag dock Classic.

Mini

max 15 min

En kort fotografering med en bakgrund och utan klädbyten. Kan ske antingen på helt vit bakgrund, en enfärgad bakgrund, eller en av mina fina trägolv. Bra val om ni är ute efter att bara komma hem med en eller ett par enstaka bilder. Ibland erbjuds temafotograferingar som Mini. Håll utkik på Facebook och Instagram.

hur går det till?

boka din Ettårsfotografering

För att boka en ettårsfotografering kontaktar du mig lättast via kontaktformuläret längst ner på denna sidan, så återkommer jag via mail så snart jag kan. Jag svarar normalt inom 2 arbetsdagar. Om du inte har fått svar så kolla gärna skräpposten - ibland kan mina mail hamna där.

Det går också bra att maila direkt till info@lailavillebeck.com

Vamt välkommen

INNAN FOTOGRAFERINGEN

Jag försöker boka in små barn på morgon eller förmiddag. Detta för att de ska vara utvilade och vi ska ha bästa chans till strålande fotohumör. Om jag föreslår en tid som krockar med barnets sovrutiner, säg till direkt, så ordnar vi en bättre tid. Optimalt är om vi bokar en tid då barnet både är utvilad, mätt och belåten. Tänk också på att inte boka en fotografering efter ett vaccinationsbesök hos BVC, då barnen ofta får någon typ av reaktion av en vaccination.

vad ska vi ta med oss?

Ta med skötväska och gärna något slags mellis till barnet ifall energin skulle tryta under fotograferingen. Då tar vi en snabb liten matpaus.

Ta med kläder om ni inte vill låna de kläder jag har i studon. Tänk på att kläderna inte är för stora så att händer och fötter göms i för långa ärmar och ben. Hellre lite för små kläder än lite för stora. Kläderna bör också vara dämpade i färgerna och utan stora tryck för att bebisens ansikte ska komma i fokus i slutbilden. Normalt hinner vi med 2-3 kläduppsättningar, beroende på barnets humör och energi. Önskar ni endast en kläduppsättning genom hela fotograferingen går det självklart också bra. Och vi kan blanda med bilder i bara blöja/underbyxor också (underbyxor finns att låna).

Om ni har någon favoritnalle eller leksak som ni önskar ha med i bild får ni gärna ta med det. Annars har jag fullt med rekvisita i studion som vi kan använda oss av.

UNDER FOTOGRAFERINGEN

Vi bokar in en timme i studion för fotograferingen. Ett litet barn orkar normalt inte bli fotad så länge, men det är alltid bra att ha lite extra tid att prata igenom önskemål innan fotograferingen, tid till klädombyte och ev något litet mellanmål om barnet skulle behöva fylla på energidepåerna. Vi anpassar oss helt enkelt till de behov som gäller för dagen.

EFTER FOTOGRAFERINGEN - BILDVISNING

Innan ni går från studion bokar vi in en tid för er bildvisning. Den sker ungefär 2 veckor efter sessionen och under bildvisningen får ni se bilderna för första gången.

 

Normalt blir det ca 20-30 bilder från ettårsfotograferingen som ni har att välja bland. Vi tittar på bilderna på TVn i studion och där kan jag hjälpa er att sålla ut era absoluta favoriter. Där väljer ni vilken eller vilka bilder ni vill köpa som tavlor i hemmet, beställer bilder till nära och kära, och väljer ut bilder till ett album om ni önskar det. Jag kan lägga upp bilder bredvid varandra på skärmen så att ni kan jämföra vilken ni tycker bäst om, eller se om de passar bra ihop som en tavelgrupp.

 

Innan bildvisningen är det bra om ni har funderat lite hemma vad ni önskar göra med bilderna. Om ni vill hänga upp bilder på väggen, så se ut en eller flera platser i hemmet där era ettårsbilder skulle passa. Mät gärna ut hur stor yta ni vill att bilden eller bilderna ska täcka, så får ni ett bra hum om vilka storlekar som passar er bra. Ofta tror man att bilder är större än de är och det sista jag vill är att ni efter att ni fått hem er färdiga tavla, upptäcker att tavlan var i fel storlek.

 

Mina produkter och priser hittas under sidan PRISER och direkt till den fullständiga prislistan kommer du om du klickar HÄR

BETALNING

Fotograferingen och bildbeställningen betalas separat.

 

En ettårsfotografering kostar 1300 kr och betalas via faktura efter genomförd fotografering.

 

Det finns även möjighet att betala med swish.

 

Bildbeställningen betalas också via faktura och det sker efter bildvisningen. Genom att betala beställningsfakturan godkänner ni er beställning och jag kan lägga bilderna i redigeringskö. Därefter är det normalt ca 10 veckors väntetid innan bilderna finns färdiga att hämtas på plats i studion. Väntetiden kan variera lite över året. Ibland har jag hårdare tryck på både beställningar och fotograferingar och då kan det ta någon vecka extra. Andra perioder kan det vara lite mindre att göra och då blir väntetiden något kortare.

 

Jag lägger ner mycket tid på varje enskild bild för att allt jag lämnar ifrån mig ska hålla hög kvalitet.

 

Produkterna beställer jag från leverantörer som jobbar exklusivt med professionella fotografer och som printar med metoder och material som gör att era bilder får lång livslängd.

 

När produkterna kommer till mig efter att ha blivit printade, så går jag igenom dem noga för att se att de håller kvalitet. Om något är fel gör jag direkt en reklamation. Allt detta sammantaget gör att väntetiden blir lite lång, men när ni väl får hem era bilder så har ni dem att njuta av resten av livet. Väl värt att vänta på.

HÄMTA BILDER

När jag har kontrollerat att allt ser bra ut, så skickar jag er ett mail med förslag på tid då ni kan komma och hämta era färdiga bilder. Jag försöker i så stor mån det går boka in gemensamma utlämningstillfällen för att kunna jobba effektivt och minska väntetiderna. Men skulle min föreslagna tid inte fungera, så hittar vi en bra lösning och en annan tid.

 

Nu kan du gå hem och få upp dina fina bilder i hemmet. Har du beställt färdiga touchtavlor eller inramade förstoringar så är det bara att hänga upp dem på direkten. Vilken lyx!

pris

Prislistan är under uppdatering. Eftersom mina omkostnader i form av både lokalhyra och produkter från leverantör har höjts, så måste även jag göra en prisjustering. Boka fotografering innan 31 augusti 2020 för att ta del av de lägre priserna. Datumet gäller tillfället för bokning, fotograferingen kan ske senare.

SISTA CHANSEN TILL LÄGRE PRIS SOMMAREN 2020: 1300 KR

Bilder ingår inte i fotograferingspriset, utan köps till separat enligt min prislista.

CarolineNär vår dotter döptes fick vi ett presentkort till Babyns Första År. Inga förväntningar i världen kunde komma i närheten av hur bra bilderna blev. Laila är en fantastisk fotograf och vi kände oss hela tiden väldigt avslappnade och vi hade roligt under fotosessionerna. Vi har fått fantastiska minnen att titta på resten av livet.
MartinaLaila är inte bara en talangfull fotograf utan en fantastisk sådan. Hon är inriktad på att ta barnbilder och det är något som passar henne som handen i handsken. Hon har tålamod och kan många knep för att få barnen uppmärksamma. Jag har alltid känt mig trygg med att vara hos Laila.
Maria & NaginaLaila ger ett varmt och tryggt mottagande. Hon är avslappnad och engagerad i ditt barn samtidigt som hon är oerhört professionell och kunnig. Hon hade en jättebra kontakt med vårt barn och fångade många fina och söta poser och bilder. Hon har även ett tänk i sina teman och stilar som imponerar. Vi rekommenderar Laila varmt.

 

KONTAKTA MIG

Fyll i formuläret här om du vill boka en nyföddfotografering eller om det är något du undrar över. Du kan också maila mig direkt på

info@lailavillebeck.com

 

Jag kollar mail dagligen mån-fre och svarar så snart jag kan. Har du inte fått något svar inom två arbetsdagar? Kolla skräpposten för säkerhets skull.

Jag säljer presentkort med valfritt belopp och har möjlighet att posta presentkortet till er hemadress om du inte har möjlighet att komma förbi studion för att hämta det.

VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG

boka din ettårsfotografering nu

skicka

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.

Var det en annan typ av fotografering du letade efter?

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto