min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Nyföddfotograf i Linköping – Astrid

En av mina absoluta favoritbilder från mina nyföddfotograferingar 2022. Nyfödd i bucket pose där hinken står på en liten trästol med väldigt korta ben. Stolen gör att det blir lite mer djup i bilden.

Nejmen, alltså, den här bilden. Det här är absolut en av mina stora favoriter från mina nyföddfotograferingar 2022. Jag hade just fått hem ny rekvisita när Astrid kom till studion för sin nyföddfotografering. Föräldrarna hade valt färgtemat SKY som är en fin blandning av ljusare blå färger, vissa med en gnutta grönt i sig. Eftersom den här stolen är ljust blågrå, så var jag bara tvungen att ställa iordning den här uppsättningen för Astrid. Och det blev ju hur bra som helst.

Astrid har en storasyster som också var på nyföddfotografering som bebis. Harriet heter hon och självklart tog vi en syskonbild med tjejerna också.

När jag fotar syskonbilder med nyfödd och ett syskon som är under 3-4 år så fotar jag dem alltid separat och lägger ihop de båda bilderna i redigeringsarbetet. Den nyfödda fotas i någon form av rekvisita och syskonet får sitta bredvid samma rekvisita utan bebis i. Då brukar det gå ganska smidigt att sätta ihop de båda bilderna till en bild.
Som nyföddfotograf är det en stor fördel att behärska alla typer av poser då olika familjer föredrar olika stilar. Froggy pose är en sådan pose som man antingen fullkomligt älskar, eller som man inte alls tycker om. Den har fått lite oförtjänt dåligt rykte tycker jag. Det är aboslut en posering som man inte ska ge sig på om man inte vet vad man gör. Men vet man hur man poserar och hur man fotar två bilder av posen för att lägga ihop två bilder till en, då är det en pose som många bebisar faktiskt tycker om att ligga i. Inte alla dock och man ska självklart aldrig tvinga en bebis att ligga på något sätt oavsett om det är froggy pose eller en vanlig side pose.
En traditionell nyföddposering, side pose, på beanbagen med blå filt och matchande wrap och hårband.

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto