Babyfotografering

När ska man fota sin bebis hos fotografen?

Det första året i babyns liv går fortare än man någonsin kan ana innan man blir förälder. Och det händer otroligt mycket dessa första 12 månader i barnets liv! Från att vara en liten hjälplös varelse till att bli en individ med stark vilja och personlighet som kan ta sig från en plats till en annan för egen maskin. Som förälder vill man såklart ha fina minnen från den här tiden i form av bilder. Men när ska man gå till fotografen?

Nyfödd (4-10 dagar)

Nyfödda fotar jag när de är 4-10 dagar gamla. Nyföddfotograferingen tar längre tid än en fotografering med äldre bebisar. Ofta hamnar det kring 2-4 timmar. Det är för att ge tid åt amning, ev blöjbyten, sövning osv. Fotograferingen sker i bebisens takt. Bilderna tas när bebisen sover för att få de där speciella rofyllda, harmoniska porträtten. En nyföddfotografering är verkligen “once in a lifetime”. Det är bara de allra första dagarna som bebisen är så liten, så sömnig, så formbar som jag vill ha dem för att kunna skapa nyföddbilderna. Redan efter 2 veckor i livet är de mer lättväckta, de kan få kolik, många får hormonprickar, skelettet utvecklas och bebisen blir därför svårare att posera.
För att boka en nyföddfotografering hos mig behöver man höra av sig redan under graviditeten för att försäkra sig om en plats. Jag tar endast ett begränsat antal nyfödda per månad för att vara säker på att jag kan hålla en tid för fotograferingen. En del hör av sig när bebisen är 3 veckor och då är det redan försent. Ofta är jag fullbokad och bilderna blir inte alls så som man kanske föreställt sig.
Hur går bokning och nyföddfotografering till? Läs mer om det här.

Äldre nyfödda (3 veckor-ca 3 månader)

Vill man ha de klassiska nyföddbilderna med sovande bebis så är det optimalt att kontakta mig under graviditeten för att jag ska kunna garantera att ni får en tid för fotografering innan bebisen blir mer vaken och lättstörd. Ibland finns det dock omständigheter som gör att man inte kan, vill eller orkar komma in under bebisens första 2 veckor i livet. Har ni inte bokat en nyföddfotografering under graviditeten men vill fota ert nyfödda lilla mirakel, så tar jag emot äldre bebisar för fotografering i mån av tid. Upp till 3 månader fotar jag i “nyföddstil”, dvs använder samma färger och samma filtar som under en nyföddfotografering. Fotograferingen beräknas ta ca 2 timmar och den kostar 2600 kr. Jag inväntar inte att bebisen ska somna, utan är han eller hon vaken så fotar jag dem med öppna ögon och ni kan förvänta er mest, eller endast, vakenbilder. Skulle bebisen somna så tar jag såklart även sovbilder och försöker efterlikna “äkta” nyföddbilder så gott jag kan (lite beroende på bebisens ålder).

Välkomna med frågor eller bokning! Maila till: info@lailavillebeck.com


4-6 månader

under uppdatering!
Vid ca 4 månader har bebisen nått en viktig milstolpe i livet. Vid den här åldern kan de allra flesta ligga på mage och är starka i nacken. Något som är fint att dokumentera. En del bebisar börjar också hålla i sina fötter när de ligger på rygg och de ler medvetet. Fotograferingen tar en timme och kostar 1300 kr.
Boka gärna babyfotograferingen 1-2 månader i förväg då jag periodvis under året har många bokningar.
Välkomna med frågor eller bokning! Maila till: info@lailavillebeck.com

7 månader

För mig är 7-månadersfotograferingen en storfavorit. Vid 7 månader kan de flesta bebisar sitta, de är glada och nöjda med att få upptäcka den “nya världen” som de får uppleva ur sin upprätta position. De ler ofta och mycket mot allt och alla och har inte börjat bli skeptiska mot personer de inte känner än (vilket ofta sker vid 8-9 månaders ålder). 7 månader är min favoritålder att fota (förutom nyfödd), eftersom man kan få så stor variation i bilderna. Allt som bebisen kan när de är 4-6 månader gillar de oftast fortfarande att göra när de är 7 månader. Man kan variera sittande bilder på ett oändligt antal sätt. Många 7-månaders tränar sin styrka genom att stå och gunga i krypposition eller demonstrerar sin styrka genom att “stå i plankan”.
Boka gärna babyfotograferingen 1-2 månader i förväg då jag periodvis under året har många bokningar.
Välkomna med frågor eller bokning! Maila till: info@lailavillebeck.com

12 månader

Ettårsfotograferingen är en klassiker. Ettårsdagen är dagen då babyn slutar att vara baby och börjar räknas som barn. En stor och viktig dag! Första året brukar gå galet fort, det är knappt man hinner med, och helt plötsligt står man där och planerar sin dotters eller sons första födelsedagskalas.

Som fotograf tycker jag att det är riktigt spännande att träffa de barnen som kommer för sin ettårssession. Alla barn är olika, en del går, en del kryper, en del hasar på rumpan. Några barn vill vara nära mamma och pappa hela tiden och andra är mer utåt och framåt. Alla är lika härliga och jag älskar att kunna fånga varje barns personlighet i bilderna jag tar.

I ettårsfotograferingen ingår ca 1 timmes fotografering i studio med olika rekvisita och 1-2 klädombyten om ni önskar. Kostnaden för den här sessionen är 1300 kr.

Om ni vill ta med er något hemifrån så går det bra. Till ettårsfotograferingen kan det vara roligt att ta med sig en gåbil, gunghäst, pall, stol, gosedjur eller liknande. Om ni har planer på att sätta upp ett väggporträtt i barnets rum kan det bli jättefint att ta med något från barnets rum för att göra porträttet till en extra genomtänkt inredningsdetalj i barnets rum.

Jag försöker få en stor variation på bilderna för att ni ska ha ett så stort urval som möjligt. Vi försöker få barnet att stå fritt, att stå mot något/”klättra” på något, sitta och eventuellt att krypa eller gå.

Ettårsfotograferingarna är ofta fartfyllda, så förbered er på att gå därifrån svettiga 😉

Ettårsporträtten är en av mina specialiteter och en av favoritsessionerna och jag ser fram emot att få träffa just din ettåring och skapa fantastiska ettårsporträtt tillsammans med er! Välkomna med er bokning!

Bokning sker via mail till info@lailavillebeck.com