Nyföddfotografering

 

Nyföddfotograf Linköping

 Professionell nyföddfotograf i Linköping

“Let the beginning never end!”

Att få komma hem med en nyfödd är en stor, omtumlande och fantastisk upplevelse. Ett nytt liv har just börjat. En liten människa som är hälften av mamma och hälften av pappa ska starta sin resa genom livet. En oskyldig och skör liten varelse som är totalt beroende av sin familj men som snabbt växer och blir mer självständig. Jag vill uppmana er som nyblivna föräldrar att passa på att njuta av den första tiden tillsammans! Innan ni vet ordet av så har babyn fördubblat sin vikt och använder kläder som är flera storlekar större än de han eller hon kom hem i.

För mig som babyfotograf är sessionerna med nyfödda något av det mysigaste jag vet! Nyföddfotografering kan vara riktigt svårt, men bilderna från de här första dagarna är så mycket värda och skänker så mycket glädje! Att närsomhelst kunna plocka fram sina vackra bilder och få minnas och återuppleva de pyttesmå fingrarna och tårna, det rufsiga håret (eller avsaknaden av det), den lilla näsan och de små läpparna ger en fantastisk känsla. Jag som fotograf hjälper er mer än gärna att skapa dessa viktiga porträtt!

 

Boka under graviditeten!

För att garantera att ni får en tid för nyföddfotografering är det viktigt att ni hör av er redan under graviditeten och gör en intressebokning. Ni meddelar mig ert beräknade förlossningsdatum, BF, så skriver jag in ert namn och BF i min bokningskalender. Jag har ett begränsat antal nyföddfotograferingar per månad för att vara säker på att kunna hjälpa var och en med att skapa vackra nyföddporträtt under någon av barnets allra första dagar i livet.

Fota första dagarna!

För att få de harmoniska porträtten på nyfödda som sover är det mycket viktigt att ni kommer in för fotografering några dagar efter förlossningen. Jag fotar nyfödda när de är 4-10 dagar för att ha en god chans till en nöjd och sömnig bebis som låter mig posera honom eller henne i de klassiska nyföddposerna. Om ni har bokat ert intresse för nyföddfoto hos mig så mailar ni mig så snart ni kan och orkar efter att bebisen är född, så återkommer jag med förslag på datum för fotograferingen.

Hur går det till?

Förutsatt att ni bokat ert intresse under graviditeten samt hört av er strax efter bebisens födelse, så bokar vi in en nyföddfotografering när bebisen är 4-10 dagar.

Ni är välkomna till min studio på garnisonsområdet i Linköping. Studion är anpassad för de allra minsta. Inför en nyföddfotografering dämpar jag ljuset och sätter på en värmefläkt för att få de bästa förutsättningarna till en lugn och trygg bebis.

Det optimala är om det är dags för matning när ni kommer. Så undvik att mata precis innan ni lämnar hemmet, om det är möjligt. I studion finns ett skötbord där ni klär av bebisen till bara blöja och sveper en filt kring honom eller henne. Är bebisen vaken och hungrig vid det laget är det perfekt att amma/flaskmata ett ordentligt mål. Efter det brukar bebisen vara sömnig och jag tar över och börjar posera och fotografera er ögonsten medan ni tittar på eller bara sitter och slappar.