min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Marsbebisar och om att boka nyföddfotografering

Mars månad är hektisk när det gäller att fota nyfödda. Jag blev tidigt fullbokad med marsbebisar 2017 och de två första har redan varit på besök i studion. Jag vill gärna att man kontaktar mig redan under graviditeten om man är intresserad av en nyföddfotografering. Varför det? kan nog många undra och bli lite oroliga eftersom det kan hända så mycket på vägen när man är gravid, under och efter förlossning.

För det första så har jag ett starkt begränsat antal nyföddfotograferingar per månad. Detta för att en nyföddfotografering tar en hel dag för mig med förberedelser, fotografering, städning, uppladdning och urval av bilder, tvätt av använda filtar, tyger och kläder. Då jag även behöver planera in fotograferingar av äldre bebisar eller barn, bildvisningar och redigering av bilder så har jag i snitt 2 möjliga dagar i veckan att boka in nyfödda. Och då de små inte alltid föds då de är beräknade behöver jag ha lite luft i schemat för att kunna garantera dem som bokar in sig en fotograferingstid då bebisen är 4-10 dagar. Det är nämligen under dessa dagar som man normalt får de allra bästa nyföddbilderna i de klassiska poserna. En äldre bebis har längre vakenperioder, är mer lättstörda och kan få mer magknip och även babyacne.

När du hör av dig med intresse att fotografera din kommande baby, så antecknar jag ert beräknade förlossningsdatum. Sedan är jag fullt medveten om att det kan diffa ett par veckor framåt eller bakåt i tiden och detta har jag oftast rum för i min planering. Vi bokar alltså inte in ett datum för fotograferingen redan under er graviditet, utan jag skriver upp ert BF och sedan mailar ni så snart ni kan och orkar efter att bebisen är född, så återkommer jag med förslag på en dag då ni kommer in till studion.

Fotograferingen tar normalt 2-4 timmar för att ge utrymme för amning/flaskmatning, blöjbyte osv. Jag rekommenderar att ni inte bokar in något annat samma dag för att undvika stress. Stunden hos mig ska vara lugn och harmonisk och jag vill att det ska bli ett fint minne för er som föräldrar. En bra upplevelse helt enkelt. Lugna föräldrar ger också bättre förutsättningar för en lugn och trött bäbis. Och då sover barnet bättre och plåtningen går mycket smidigare.

Är du gravid med BF 2017 och intresserad av att boka in det kommande barnet för en nyföddfotografering så är ni välkomna att höra av er via mail till info@lailavillebeck.com

 

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto