smash the cake

ETTÅRSFOTOGRAFERING I LINKÖPING

 

Mitt koncept Smash and Splash är ettårsfotograferingen där "Smash the Cake" och ett efterföljande bad i ett miniatyrbadkar kombineras i en helt oemotståndlig serie bilder för att fira ditt barns allra första födelsedag. Riktigt fina bilder som blir bästa minnet från denna viktiga milstolpe i ditt barns liv.

 

Självklart går det bra att skippa tårta och bad och boka en traditionell ettårsfotografering (se info längst ner på sidan).

Ettårsfotograferingen SMASH AND SPLASH består av 3 delar:

PORTRÄTT

Första födelsedagen. Klart att den ska firas stort med de allra finaste bilderna. En Smash and Splash-fotografering börjar alltid med traditionella och tidlösa ettårsporträtt.

Smash the Cake

Livets första tårta. Tänk att få ha den tårtan alldeles för sig själv att smaka på och kladda med. Helt klart en drömupplevelse. Det är dock inte alla barn som gillar att kladda med tårtan, men fina bilder blir det ändå.

splash (bad)

Plask och bad. Efter en kladdig stund med tårtan passar väl inget bättre än att plaska lite i mitt supersöta badkar.

BEHIND THE SCENES

Se hur en fotografering med Smash and Splash går till.

(Ändra kvaliteten till 1080 p HD för bästa upplevelse.)

"Vilken upplevelse! Jag hade på riktigt träningsvärk i mungiporna efter fotograferingen. Vi skrattade hela tiden och ettårsfotograferingen blev verkligen till ett härligt minne för livet. Laila lotsade oss tydligt genom fotograferingen och det kändes tryggt."

LINDA

galleri

Några exempel från tidigare Smash and Splash-fotograferingar.

OM FOTOGRAF LAILA VILLEBECK

 

- Specialinriktad på barn i åldern 0-1 år sedan 2011

- Stor erfarenhet av barn med olika personlighet

- Har flera SM-guld och en lång rad internationella tävlingsvinster inom fotografi som markerar en hög kvalitet över lång tid

- Innehar MÄSTARBREVET i fotografyrket

- Studion i Linköping har noggrant utvald rekvisita som passar perfekt för din ettåring

- Har orimligt mycket tålamod (en perfekt egenskap under en ettårsfotografering)

FRÅN BOKNING TILL BILDLEVERANS

Så går det till

1. bokning

Se till att boka ditt barns Smash & Splash i god tid! Många väljer att göra Smash and Splash 3-4 veckor innan barnets födelsedag för att hinna få några bilder digitalt inför ettårskalaset för att kunna dela bilderna med familj och vänner. Andra vill fota så nära barnets födelsedag som möjligt. Och är man sen på bollen kan man självklart boka en tid några veckor efter ettårsdagen.

2. bokningsavgift

Vid bokningen betalas en bokningsavgift på 1500 kr via faktura eller swish. Denna avgift garanterar er bokade tid och när den är betald är också er fotograferingstid betald.

 

Bilderna köper ni till separat efter att ni sett bilderna i ert webgalleri.

3. planering

I samband med bokningen bestämmer vi det färgtema ni önskar. Det här behöver göras i god tid för att jag ska ha möjlighet att planera inköp.

 

Jag har noga utvald rekvisita som ni kan låna och även kläder att låna, främst till cake smash-delen. Till de traditionella porträtten får ni gärna ta med egna kläder. Fundera också på om ni t ex har någon nalle, leksak, gunghäst eller kanske gåbil som ni skulle vilja ta med och använda som personlig rekvisita.

4. Fotografering

Jag förbereder studion för er fotografering innan ni kommer enligt de önskemål ni angivit på mail. Ni får instruktioner vad som är bra för er att ta med till fotograferingen via mail. Vi startar med de traditionella porträtten, sedan tårtan och avslutar med ett bad.

 

Smash & Splash är en intensiv fotografering och jag rekommenderar att fokus sätts på ettåringen. En snabb familjebild och/eller syskonbild hinns med i början av fotograferingen. Var noga med att ange sådana önskemål vid bokningen. Om familjebilder och syskonbilder är viktigast för er så kan det vara en idé att istället boka en traditionell ettårsfotografering. Alternativt låta Smash & Splash vara ettåringens egna fotografering och komplettera med en minifotografering (15 min) vid ett annat tillfälle där vi fokuserar på familje- och/eller syskonbilder.

5. webgalleri

Efter fotograferingen får ni tillgång till ett personligt webgalleri med bilderna. Galleriet ligger uppe i 2 veckor så att ni i lugn och ro kan välja ut vilka bilder ni önskar köpa och hur de olika bilderna passar bäst till de produkter ni väljer. Om ni har några funderingar kring något i det här stadiet så finns jag till er hjälp, bara ett mail bort.

 

Jag har fler olika bildprodukter av högsta kvalitet att välja bland. Bildboxar, album och färdiga tavlor är det populäraste valen vid ettårsfotograferingar. Men jag spår att nyheten TRIPLEX också blir en storfavorit under 2024. Produkterna finns som visningsexemplar i studion och det är fritt fram att "klämma och känna" när ni är på plats vid fotograferingstillfället.

6. bildleverans

När ni lagt er beställning och betalat er beställningsfaktura läggs era bilder i redigeringskö. Därefter är det normalt ca 10 veckors leveranstid. Fysiska produkter hämtas på plats i studion, digitala bilder levereras via en nedladdningslänk.

 

Kontakta mig för att ta del av min fullständiga prislista med samtliga produkter.

lÅT BILDERNA BLI EN DEL AV INREDNINGEN HEMMA

Se till att bilderna från er fotografering inte blir liggande och bortglömda på en hårddisk någonstans.

Ge dem en hedersplats i hemmet! Låt bilderna överösa er med glädje och kärlek i vardagen - precis så som de var tänkta att göra.

Jag hjälper er att göra de absoluta favoritbilderna till professionellt printade och inramade tavlor. Här tänker vi kvalitet framför kvantitet. För de bilder som inte får plats på väggen, men som ni inte kan släppa så passar till exempel en bildbox eller ett album bra.

VAD KOSTAR DET?

En Smash & Splash-fotografering kostar

1500 kr

Denna summa betalas som bokningsavgift. Jag tar bara emot ett starkt begränsat antal Smash & Splash varje månad, så jag rekommenderar er att boka ettårsfotograferingen med tema Smash the Cake i god tid.

Bokningsavgiften är ej återbetalningsbar. Vid sjukdom skjuter vi upp fotograferingen till ett datum då alla inblandade är friska. Skulle något inträffa som gör att fotograferingen behöver skjutas upp mer än ett par veckor, så erhåller ni en värdecheck som är giltig i 12 månader efter ert bokade datum, och som kan användas för att boka en ny fotografering vid ett senare tillfälle. Värdechecken är inte personlig utan kan överlåtas.

 

 

DETTA INGÅR:

- ca 1 timmes fotografering

- planering och förberedelser innan fotograferingen

- tårta i er valda färg (rosa, blå, grön, lila, vit)

- ca 5 ballonger (som dekor, liggandes enskilt på golvet) i er valda färg

- lån av rekvisita, kläder till smash the cake-delen av fotograferingen, hårband mm

- personligt webgalleri med era bilder (14 dagars tillgång). Här väljer ni ut vilka bilder ni vill beställa och vilken/vilka produkter.

 

BILDER INGÅR EJ

Inga bilder ingår i fotograferingspriset, utan dessa köps till separat enligt aktuell prislista. Kontakta mig för att ta del av min fullständiga prislista.

tillval: ballonggirlang

950 kr

Lyxa till ditt barns Smash & Splash lite extra med en ballonggirlang i er valda färg. Ballonggirlangen ligger som dekor på golvet bakom tårtan och barnet.

 

Kostnaden täcker inköp av extra ballonger och arbetstid.

TRADITIONELL ETTÅRSFOTOGRAFERING

Om Smash & Splash inte faller er i smaken, eller om ni har ett barn som inte gillar att kladda, så går det självklart bra att boka en traditionell ettårsfotografering.

 

Den traditionella ettårsfotograferingen fotas nästan uteslutande på vit bakgrund för att du ska få de där tidlösa och stilrena bilderna på ditt barn. Den vita bakgrunden är också mer "förlåtande" vilket betyder att barnet har en större yta att röra sig på där ljuset fortfarande är bra.

 

Priset för en traditionell ettårsfotografering är samma som för Smash and Splash, 1500 kr som betalas i bokningsavgift. Inga bilder ingår, utan dem köper ni till separat. Kontakta mig för att ta del av fullständig prislista.

GALLERI TRADITIONELL ETTÅRSFOTOGRAFERING

 

KONTAKTA MIG

Fyll i formuläret här om du vill boka en ettårsfotografering eller en smash & splash, alternativt har något du undrar över. Du kan också maila mig direkt på

fotograf@lailavillebeck.se

 

Jag kollar mail dagligen mån-fre och svarar så snart jag kan. Har du inte fått något svar inom två arbetsdagar? Kolla skräpposten för säkerhets skull.

Jag säljer presentkort med valfritt belopp och har möjlighet att posta presentkortet till er hemadress om du inte har möjlighet att komma förbi studion för att hämta det.

VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG

 

kontakta mig för smash & SPLASH eller traditionell ettårsfotografering

skicka

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.

Var det en annan typ av fotografering du letade efter?

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto