min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

En helt galen summering

OK, nu har det gått en vecka sedan RISE International Photography Awards hade sin prisutdelning under konferensen The Baby Summit i Brisbane, Australien. Prisutdelningen sändes även live på facebook och mellan simning och fotbollsmatch för min son satt jag med datorn för att eventuellt hinna se hur det hade gått för mina bilder. Jag satt och skakade av nervositet. Mina bilder fanns med i de två sista av de 6 kategorierna; Maternity, Birth, Newborn, Baby, Children och Family, och jag trodde inte att jag skulle hinna se vilka som blev topp-3-placerade där. Men det gick någorlunda snabbt. Fantastiska bilder som fick sina priser. Och glädjande nog var det en annan svensk, Rebecka Krispinsson, som vann förstapris i Babykategorin. Tjoho, jubel och applåder!

Barnkategorin var en kategori med många suveräna bilder. Hela sex stycken bilder fick en Gold Award och min bästa barnbild var en av dem. Mitt hjärta bara rusade när Kelly annonserade att jag kom två i barnkategorin. WOW! Nu skakade jag ännu mer! I familjekategorin visste jag att jag var den enda som hade fått en Gold Award så jag misstänkte att jag hade vunnit den kategorin, men jag visste inte. Men jag vann! Första plats i familjekategorin med en av mina absoluta favoritbilder. Knappt hade förstaplatsen annonserats förrän min dator börjar pipa och göra lustiga ljud. Upp på skärmen kommer en ruta “Kelly Brown calling”. Jag fick panik!!! Jag förstod ju då att jag blivit overall winner och tagit hem titeln 2018 RISE International Photographer of the Year. Jag fick ännu mer panik när jag inte kunde svara. Det fanns inte tillgång till kamera och mikrofon och jag försökte febrilt komma på hur jag skulle lösa det snabbt. Då kom min son uppspringande med min mobil: “Mamma, din telefon låter konstigt.” Ah, smart där… Hahaha! Jag svarade på telefonsamtalet och fick panik igen. Jag hade ju just kommit hem från simhallen och varken sminkat mig eller fixat håret. Jag var klädd för en kall och blåsig dag vid fotbollsplanen och nu skulle alla festfixade människor där på Awards Dinner se mig. Plus alla som tittade online. Men strunt samma. Det här var ju en once in a lifetime. Jag skakade fortfarande som ett asplöv och hittade inte orden som dessutom ju skulle vara på engelska. En både väldigt knasig och häftig upplevelse.

Jag är så tacksam för detta priset. Jag kommer för alltid att minnas känslan. Hoppas att alla andra vinnare i RISE känner likadant och att de förstår vilken prestation de gjort. Grattis till alla topp 3-placerade och även grattis till alla fotografer som fick en (eller flera) awards i tävlingen.

Tacksam för allt arbete Kelly Brown och hennes team lagt ner och för det utomordentliga jobb domarna gjorde med poängsättning, kommentarer och feedback. De hjälper oss alla att växa och utvecklas och jag hoppas att jag kan ge tillbaka. Nästa chans att ge tillbaka kommer redan om två veckor då SM i fotografi avgörs och jag är en av domarna.

Bilden ovan är en summering av hur det gick för mina bilder i tävlingen. 2 st gold awards, 5 st silver awards, 3 finalplatser, 2a plats barnkategorin, 1a plats familjekategorin och 2018 RISE International Photographer of the Year. Kommer jag någonsin kunna smälta det här???

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto