Porträtt på Fotograf Laila Villebeck i Linköping

Hej och varmt välkommen till min blogg! Det är jag som är Laila Villebeck, din fotograf i Linköping.

Om du är nyfiken på att veta mer om mig eller mina fotograferingar, klicka på knappen nedan. Eller scrolla vidare mot blogginläggen.

fotograf

laila villebeck

bloggar

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Populära blogginlägg

Read More

Gravid i vecka 20

gravidmage

Halvvägs i graviditeten

I graviditetsvecka 20 har du kommit halvvägs mot att få träffa bebisen. Din kropp har börjat öka blodmängden för att barnet ska kunna få den mängd syre och näring som det behöver. En ökad blodmängd är också en fördel sedan när det blir dags att föda barn. Då har du en reserv att ta av vid förlossningen. Det varierar såklart hur mycket blod man förlorar under en förlossning, men tack vare den här reserven, så blir det inte på något sätt farligt att förlora blod när barnet föds och moderkakan släpper taget i livmodern, så länge mängden håller sig inom normala mängder.

Det är vanligt att man får järnbrist, men järnvärdet mäts med jämna mellanrum på MVC och många äter järntillskott för att hålla järnnivåerna uppe. Järnbrist kan göra dig trött och kanske lite yr.

De första fosterrörelserna

Magen växer och kanske är det ungefär nu som du känner de första fosterrörelserna. Det kan kännas som fladder eller svepningar i magen. Din partner kan förmodligen inte känna rörelserna från utsidan än, men det kommer om ytterligare ett tag.

Fostrets storlek och utveckling

Fostret väger ungefär 280-350 gram och är ca 24-25 centimeter långt. Fostret har fått känsel och kan känna smärta. Huvudet har en diameter på drygt 4 cm. Hjärnan har en intensiv utveckling nu. Miljontals nervceller behövs för fostrets motorik och fostrets reflexer testas. Fostret griper, sparkar, vinkar, gör grimaser och suger kanske på tummen.

En medfödd reflex är sväljreflexen. Den tränas upp redan nu och det är en viktig reflex sedan när barnet ska börja äta på egen hand.

Kanske har fostret fått ögonfransar och lite hår på huvudet. Svettkörtlarna är färdigutvecklade, men fostret svettas inte i magen.

Runt barnet finns nu ungefär en halv liter fostervatten. För att skydda huden mot fostervattnet så är fostret täckt av fosterfett.

Under mjölktänderna, som bildats redan i graviditetsvecka 5-6, så börjar de permanenta tänderna bildas.

Fostrets hjärta slår med 110-160 slag per minut.

Nu är det dags att boka tid hos din nyföddfotograf

Har du bokat din för ditt barns nyföddfotografering än? Annars kan det vara en bra tid att göra det kring graviditetsvecka 20. Då har du fortfarande tid och ork och du hinner fundera ut både vilken typ av bilder du skulle vilja ta under bebisens allra första veckor i livet och kanske börja fundera på var du vill hänga bebisens tavlor. I barnrummet kanske? Över spjälsängen eller skötbordet? Eller ska de få hedersplatsen i vardagsrummet?

Läs mer om mina nyföddfotograferingar och skicka en bokningsförfrågan HÄR

läs mer om din fotografering:

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto