min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Olivia, nyfödd och strålande vacker

Tidigare i våras fotade jag lilla Olivia. Hon hade så otrolig fina och nätta drag i ansiktet och skötte sig strålande genom fotograferingen. Vi körde på tema grått och rosa. Två färger som passar väldigt bra ihop och har blivit lite av min favoritkombination den senaste tiden. Nu i sommar har jag tänkt att återigen gå igenom mitt rekvisitaförråd och fylla på det med små filtar, hårband, mössor, outfits och bakgrunder som matchar och som går att kombinera på liknande sätt som jag gjort här. Det blir otroligt snyggt att hålla sig till en eller två färger genom hela fotograferingen då man sedan kan matcha ihop alla bilder till fina tavlor att hänga i grupp på väggen.
Det är också dags för mig att studera nyföddbilder och hämta in ny inspiration från andra duktiga nyföddfotografer runt om i världen. Det går trender även i nyföddfotografering och jag tar dem med en nypa salt. Jag vill hellre skapa enkla, rena nyföddporträtt som håller sig genom åren, än att vara trendigast och skapa bilder som kanske inte är lika roliga att titta på om 5-10 år när trenden är något annat. Men jag kan alltid lära mig något genom att titta på detaljer i posering av andra fotografer. Bland annat. Det finns alltid nya saker att ta åt sig och att lära sig. Poser som ser väldigt enkla ut kan vara riktigt svåra att få till snyggt på bild. Det är lite det som är meningen – att få det svåra att se lätt ut.

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto