min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

Information ang anpassningar pga covid-19

2020 blev året då allt ställdes på ända. Det nya coronaviruset påverkar alla länder och alla verksamheter. Fotograf Laila Villebeck tar smittan på allra största allvar och följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och anpassar efter dessa.

Som nyföddfotograf har jag under alla år haft rutiner för att förhindra olika typer av smittor, t ex RS-virus, och nu är dessa rutiner förstärkta och utökade till samtliga kundmöten.

Detta gör jag för att minimera smittrisken:

  • Möjlighet att tvätta händerna inne i studion.
  • Handsprit finns tillgänglig i studion
  • Endast tidsbokning och endast en kund i studion åt gången. Den närmsta familjen, dvs de som bor under samma tak, kan följa med på fotograferingen, men om endast ett barn ska fotograferas får syskon stanna hemma.
  • Jag tar max 3 fotograferingar per vecka och lämnar gott om tid mellan fotograferingarna.
  • Den enda person ni träffar under fotograferingen är mig.
  • Det som lånas under fotograferingen tvättas eller spritas av mellan varje kund.
  • Vi håller avstånd i studion! Undantag är nyföddfotograferingar där jag måste vara i närkontakt med bebisen för att kunna skapa bilderna. Jag undviker dock närkontakt med föräldrar i så stor utsträckning det går och fotar just nu inte familjebilder under en nyföddfotografering. Syskonbilder är ok och anpassas efter ålder på syskonet/syskonen.
  • FineArt-fotograferingar med äldre barn är på paus eftersom de innebär mycket närkontakt mellan mig och barnet pga styling av hår och kläder, samt hjälp med posering. Dock bokar jag fortfarande “vanliga” barnfotograferingar, sporträttfotograferingar och minifotograferingar av barn där närkontakt kan undvikas.

Stanna hemma om du är sjuk!

Om du har bokat en fotografering hos mig, men barnet eller någon i familjen visar symtom innan fotograferingen så bokar vi om! Detsamma gäller om jag som fotograf (eller någon i min familj) får sjukdomssymtom. Ombokningen kostar inget och det är jätteviktigt att vi följer denna enkla regel. Detta är en regel även utan pandemi, då jag träffar många nyfödda.

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto