Porträtt på Fotograf Laila Villebeck i Linköping

Hej och varmt välkommen till min blogg! Det är jag som är Laila Villebeck, din fotograf i Linköping.

Om du är nyfiken på att veta mer om mig eller mina fotograferingar, klicka på knappen nedan. Eller scrolla vidare mot blogginläggen.

fotograf

laila villebeck

bloggar

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Populära blogginlägg

Read More

Information ang anpassningar pga covid-19

Uppdatering 2022-02-18:

De allra flesta restriktionerna har hävts, vilket såklart är jätteskönt. Men tänk på att smittor fortfarande finns i omlopp. Inte bara covid, utan RS-virus, influensa, magsjuka osv och vi är just nu mitt i februari som brukar vara en ganska intensiv smittotid på året. Jag ber er därför att vara noga med att stanna hemma om ni har något symtom på sjukdom. Jag fotar många nyfödda och vill minimera risken att föra vidare någon sjukdom till bebis eller nybliven mamma. Hör av er till mig om ni behöver flytta fram fotograferingen. Självklart ordnar vi en ny tid. Stort tack för visad hänsyn.

________________________________________________________

Uppdatering 2021-01-09:

Med anledning av den nya pandemilagen som träder i kraft 2021-01-10 så vill jag göra en uppdatering här. För att varje person ska ha 10 kvadratmeter att tillgå så kan max 5 personer vistas i min studio samtidigt. Lagen säger att man inte kan splittra på sällskap som tillhör samma hushåll när de besöker en lokal. För mig som fotograf innebär detta inga förändringar i sättet jag jobbat under pandemin. Jag har endast en kund/familj i studion åt gången. För att skapa utrymme tillåter jag endast att det eller de barn som ska fotograferas vistas i studion. Naturligtvis är en förälder välkommen att stanna kvar i studion under fotograferingen. Ska hela familjen fotograferas så går det bra att alla närvarar förutsatt att samtliga bor varaktigt tillsammans.

Fotografering och bildvisning sker enligt tidsbokning och jag har inga drop-in-tider. Nu sker även upphämtning av bilder vid överenskommet klockslag, så att inga kunder ska behöva riskera att mötas i eller precis utanför lokalen.

Ta hand om er själva och om varandra! Snart, snart kommer allt bli bättre!

_______________________________________________________________________

2020 blev året då allt ställdes på ända. Det nya coronaviruset påverkar alla länder och alla verksamheter. Fotograf Laila Villebeck tar smittan på allra största allvar och följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och anpassar efter dessa.

Som nyföddfotograf har jag under alla år haft rutiner för att förhindra olika typer av smittor, t ex RS-virus, och nu är dessa rutiner förstärkta och utökade till samtliga kundmöten.

Detta gör jag för att minimera smittrisken:

  • Möjlighet att tvätta händerna inne i studion.
  • Handsprit finns tillgänglig i studion
  • Endast tidsbokning och endast en kund i studion åt gången. Den närmsta familjen, dvs de som bor under samma tak, kan följa med på fotograferingen, men om endast ett barn ska fotograferas får syskon stanna hemma.
  • Jag tar max 3 fotograferingar per vecka och lämnar gott om tid mellan fotograferingarna.
  • Den enda person ni träffar under fotograferingen är mig.
  • Det som lånas under fotograferingen tvättas eller spritas av mellan varje kund.
  • Vi håller avstånd i studion! Undantag är nyföddfotograferingar där jag måste vara i närkontakt med bebisen för att kunna skapa bilderna. Jag undviker dock närkontakt med föräldrar i så stor utsträckning det går och fotar just nu inte familjebilder under en nyföddfotografering. Syskonbilder är ok och anpassas efter ålder på syskonet/syskonen.
  • FineArt-fotograferingar med äldre barn är på paus eftersom de innebär mycket närkontakt mellan mig och barnet pga styling av hår och kläder, samt hjälp med posering. Dock bokar jag fortfarande “vanliga” barnfotograferingar, sporträttfotograferingar och minifotograferingar av barn där närkontakt kan undvikas.

Stanna hemma om du är sjuk!

Om du har bokat en fotografering hos mig, men barnet eller någon i familjen visar symtom innan fotograferingen så bokar vi om! Detsamma gäller om jag som fotograf (eller någon i min familj) får sjukdomssymtom. Ombokningen kostar inget och det är jätteviktigt att vi följer denna enkla regel. Detta är en regel även utan pandemi, då jag träffar många nyfödda.

läs mer om din fotografering:

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto