min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

2022 SM-guld nyföddfotografering

SM guld i fotografi i kategorin Baby 2022

“Never Met My Mother In Life. Now She Is My Guardian Angel”

När jag tävlar i fotografi så försöker jag ofta skapa storytelling bilder. Det är en utmaning att för det första hitta ett ämne som jag vill berätta om. Ibland så är det en nyfödd som kommer till mig som jag vet har en speciell historia, bakgrund, sjukdom eller familjesituation som jag tycker mår bra av att lyftas till omvärlden. Jag tycker att det är bra för oss alla att påminnas om att livet inte ser likadant ut för alla. Villa, vovve och Volvo är inte för alla familjer, utan vi är alla olika. Och det är fint! Ibland vill jag lyfta en historia som jag läst eller hört om och då tar jag hjälp av en liten modell för att få berätta storyn i en bild.

Nästa utmaning är att skissa fram sin idé på ritbordet. Sedan att skapa den rekvisita eller bakgrund jag vill använda. Hur ska den se ut och vad ska den byggas upp av?

I tävlingssammanhang är det bra om storyn i bilden kommer fram direkt när domarna tittar på bilden. De har inte många sekunder på sig att se och förstå bilden. Ibland hjälper en titel. Så var det verkligen för den här bilden. Titeln gör det tydligt vad bilden föreställer.

Så tacksam och glad över att ha vunnit SM-guld i nyföddfotografering i år igen. Att vara svensk mästare är stort.

Tack till lilla Liliana med familj för att jag fick påbörja er nyföddfotografering med att skapa denna bild.

Tack till alla domare i SM för ert hårda jobb att döma alla bilder, både i den digitala kvaltävlingen och i printfinalen. Tack till SM-gruppen för otroligt fint arbete att planera och utföra den bästa tillställningen på året.

SM guld i fotografi i kategorin Baby 2022
SM guld i fotografi i kategorin Baby 2022

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto