min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Simmarporträtt – Vilma Ekström LASS

Jag har länge varit sugen på att ta riktigt snygga simmarporträtt. Faktiskt gjorde jag en simmarfotografering redan långt innan jag blev fotograf. Det var min kompis Ina, som tidigare simmat på elitnivå, som jag drog med till Tinnerbäcksbadet där vi tog bilder när hon simmade fjäril. Det var med en analog kamera och svartvit film (se längst ner i inlägget). Det var en rolig fotografering, men det dröjde alltså ända tills nu innan jag vågade mig på det igen. Jag har en önskan att ta porträtt även in action i bassängen, men jag har inte riktigt hunnit jobba in mig med utrustningen jag tänker ha med mig, så de första simmarporträtten fick bli i studion. Perfekt tillfälle att testa ny blixtutrustning och ljusformare från Elinchrom och Aifo.

Vilma Ekström simmar för LASS (Linköpings Allmänna Simsällskap) och hon är också med i simlandslaget. Hon är regerande svensk mästare på 100 m medley och är bröstsimsspecialist. Vilma är alltid glad och trevlig, men jag ville ha riktigt coola porträtt på henne. Lite tuffare ljussättning än jag brukar ha och med fokuserad, målmedveten min på Vilma. Och tusan om Vilma inte gör sig lika bra som en tuff och cool hårding, som en skrattande och bubblig tjej.

Vi fotade i både landslagsdräkten och med baddräkt från TYR.

Med i studion var två grymma assistenter, Marlene och Cecilia, som kastade vatten på Vilma.

Jag blev så nyfiken på hur bilderna blev när jag fotade Ina med svartvit film för hundra år sedan så jag rotade fram en gammal låda med bilder som jag framkallat själv i mörkrummet. Så här såg det ut:

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto