min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Nyföddfotograf – Benjamin från Åby

Den vackraste nyblivna mamman med sin 31 dagar gamla son under nyföddfotografering i Linköping.

2023 har börjat väldigt bra med nya uppdrag, nya samarbeten och flera helt fantastiska nyföddfotograferingar bara under januari månad. Inför Benjamins nyföddfotografering var jag lite nervös över hur det skulle gå. Benjamin hade nämligen hunnit bli 31 dagar vid tiden för fotografering och det är en bit äldre än vad jag normalt rekommenderar då jag vill att bebisen sover gott under fotograferingen och inte blir störd när jag flyttar på armar, ben och fingrar. Benjamin skötte det strålande, sin ålder till trots, vilket kändes extra bra då familjen åkt från Åby för fotograferingen.

Under Benjamins fotografering använde vi färgtema Ocean. Den perfekta mixen av grönt och blått och en färg som passar väldigt bra till de flesta nyfödda.

Porträtt på nyfödd pojke under nyföddfotograferingen i Fotograf Laila Villebecks studio i Linköping
Många nyfödda bebisar åker långväga till min studio i Linköping för sin nyföddfotografering. Här är lille Benjamin från Åby.
Man blir ju helt besatt av den lilla nallekostymen stickad av Dreaming Carita. Jag har den i flera olika färger och här är den i färgtema Ocean.
En av mina mest populära rekvisita under en nyföddfotografering är den lilla fåtöljen. Man byter enkelt överdrag till den färg och eventuellt mönster man önskar under varje enskild fotografering. Här är det mörkgrått överdrag som matchar perfekt till golvet och sessionens färgtema Ocean.
Den klassiska nyföddbilden där bebis ligger med huvudet på sina armar över kanten på en hink.
De små nyfödda som kommer till min studio i Linköping får ofta använda några av mina stickade set från Dreaming Carita. Här är det en nallemössa och stickad wrap tillsammans med en liten gosedjursnalle. Allt i samma färg för en fin harmoni i bilden.
Unik rekvisita i studion för nyföddfotografering. Här i form av en liten gunga med sits i trä och makramélinor för bebisen att hålla sig i.
Nyföddfotografering där färgen Ocean användes som genomgående tema. Här är lille Benjamin poserad i en miniatyrsäng som är specialtillverkad för just nyföddfotografering.
I fotografens lilla fåtölj för nyföddfotografering sover de flesta bebisar jättegott.

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto