smash the cake

ettårsfotografering i Linköping

Smash the cake är ettårsfotograferingen där traditionella ettårsporträtt kombineras med charmiga bilder då barnet får kladda med livets första, alldeles egna tårta, samt ett efterföljande bad i ett miniatyrbadkar. Jag kallar även detta koncept för "Smash & Splash".

 

Resultatet blir en helt oemotståndlig serie bilder för att fira ditt barns allra första födelsedag. En rolig upplevelse och bilderna blir bästa minnet från denna viktiga milstolpe i ditt barns liv.

 

Självklart går det bra att skippa tårta och bad och boka en traditionell ettårsfotografering (se info längst ner på sidan).

Ettårsfotograferingen SMASH the cake består av 3 delar:

Traditionellt och tidlöst ettårsporträtt

PORTRÄTT

Första födelsedagen. Klart att den ska firas stort med de allra finaste bilderna. En Smash the Cake-fotografering börjar alltid med traditionella och tidlösa ettårsporträtt.

Ettåring som kladdar med tårta

Smash the Cake

Livets första tårta. Tänk att få ha den tårtan alldeles för sig själv att smaka på och kladda med. Helt klart en drömupplevelse. Det är dock inte alla barn som gillar att kladda med tårtan, men fina bilder blir det ändå.

Ettåring som plaskar i badkar

splash (bad)

Plask och bad. Efter en kladdig stund med tårtan passar väl inget bättre än att plaska lite i mitt supersöta badkar.

OM FOTOGRAF LAILA VILLEBECK

Porträtt på Fotograf Laila Villebeck, specialiserad på ettårsfotografering och smash the cake

- 2011 startade jag upp mitt företag som fotograf och sedan dess har jag haft min huvudinriktning mot barn i åldern 0-1 år, så jag har hunnit med många ettårsfotograferingar genom åren

- Jag har stor erfarenhet av barn med olika personlighet och kan anpassa en ettårsfotografering efter barnets utvecklingsfas som kan skilja sig ganska mycket åt i den här åldern

- Som fotograf är jag mån om att hålla hög kvalitet och för att stämma av så tävlar jag i fototävlingar för professionella fotografering med jämna mellanrum. Det har resulterat i flera SM-guld och många internationella tävlingsvinster

- Jag har MÄSTARBREVET i fotografyrket

- I min studio finns noggrant utvald rekvisita som passar perfekt för din ettåring, men självklart får ni ta med egen rekvisita om ni önskar det

- Mitt stora tålamod kan ofta komma väl tillpass under en ettårsfotografering

kundrecensioner för smash the cake hos fotograf laila villebeck

"Professionellt bemötande. Fint ordnat med rekvisitan. Otroligt fina bilder. Även om vår lilla tjej inte hade sin bästa dag och inte riktigt ville samarbeta så lyckades Laila ta otroligt fina bilder med både tårta och bad. "

Marie

5 stjärnor recension fotograf

"Jag och min familj har varit hos Laila flera gånger och tagit både nyfödd- och ettårsfotograferingar på båda barnen och har varit så nöjd alla gånger.
Hon tar fantastiska bilder och är supertrevlig. Hon har så bra hand med barnen och man kan luta sig tillbaka och låta henne sköta allt.
Det blir alltid alldeles för många gulliga bilder att välja mellan. Kan inte rekommendera henne nog. "

Emma

5 stjärnor recension fotograf

"Så otroligt nöjd med våra fotograferingar hos Laila. Vi har gjort både nyföddfotografering och Smash the Cake och bilderna blev magiska. Hon har ett sådant tålamod med barnen vilket är väldigt viktigt när man gör en fotografering. Kommer absolut att göra fler fotograferingar framöver."

Josefin

5 stjärnor recension fotograf

BEHIND THE SCENES

Se hur en fotografering med Smash the Cake går till.

(Ändra kvaliteten till 1080 p HD för bästa upplevelse.)

galleri

Några exempel från tidigare Smash the Cake-fotograferingar.

FRÅN BOKNING TILL BILDLEVERANS

Så går det till

Formulär för att boka ettårsfotografering eller Smash the Cake

1. bokning

Se till att boka ditt barns Smash the Cake i god tid! Många väljer att göra Smash the Cake 3-4 veckor innan barnets födelsedag för att hinna få några bilder digitalt inför ettårskalaset för att kunna dela bilderna med familj och vänner. Andra vill fota så nära barnets födelsedag som möjligt. Och är man sen på bollen kan man självklart boka en tid några veckor efter ettårsdagen.

2. bokningsavgift

Vid bokningen betalas en bokningsavgift på 1500 kr via faktura eller swish. Denna avgift garanterar er bokade tid och när den är betald är också er fotograferingstid betald.

 

Bilderna köper ni till separat efter att ni sett bilderna i ert webgalleri.

3. planering

I samband med bokningen bestämmer vi det färgtema ni önskar. Det här behöver göras i god tid för att jag ska ha möjlighet att planera inköp.

 

Jag har noga utvald rekvisita som ni kan låna och även kläder att låna, främst till cake smash-delen. Till de traditionella porträtten får ni gärna ta med egna kläder. Fundera också på om ni t ex har någon nalle, leksak, gunghäst eller kanske gåbil som ni skulle vilja ta med och använda som personlig rekvisita.

4. Fotografering

Jag förbereder studion för er fotografering innan ni kommer enligt de önskemål ni angivit på mail. Ni får instruktioner vad som är bra för er att ta med till fotograferingen via mail. Vi startar med de traditionella porträtten, sedan tårtan och avslutar med ett bad.

 

Smash the Cake är en intensiv fotografering och jag rekommenderar att fokus sätts på ettåringen. En snabb familjebild och/eller syskonbild hinns med i början av fotograferingen. Var noga med att ange sådana önskemål vid bokningen. Om familjebilder och syskonbilder är viktigast för er så kan det vara en idé att istället boka en traditionell ettårsfotografering. Alternativt låta Smash the Cake vara ettåringens egna fotografering och komplettera med en minifotografering (15 min) vid ett annat tillfälle där vi fokuserar på familje- och/eller syskonbilder.

5. webgalleri

Efter fotograferingen får ni tillgång till ett personligt webgalleri med bilderna. Galleriet ligger uppe i 2 veckor så att ni i lugn och ro kan välja ut vilka bilder ni önskar köpa och hur de olika bilderna passar bäst till de produkter ni väljer. Om ni har några funderingar kring något i det här stadiet så finns jag till er hjälp, bara ett mail bort.

 

Jag har fler olika bildprodukter av högsta kvalitet att välja bland. Bildboxar, album och färdiga tavlor är det populäraste valen vid ettårsfotograferingar. Men jag spår att nyheten TRIPLEX också blir en storfavorit under 2024. Produkterna finns som visningsexemplar i studion och det är fritt fram att "klämma och känna" när ni är på plats vid fotograferingstillfället.

6. bildleverans

När ni lagt er beställning och betalat er beställningsfaktura läggs era bilder i redigeringskö. Därefter är det normalt ca 10 veckors leveranstid. Fysiska produkter hämtas på plats i studion, digitala bilder levereras via en nedladdningslänk.

 

Kontakta mig för att ta del av min fullständiga prislista med samtliga produkter.

lÅT BILDERNA BLI EN DEL AV INREDNINGEN HEMMA

Se till att bilderna från er fotografering inte blir liggande och bortglömda på en hårddisk någonstans.

Ge dem en hedersplats i hemmet! Låt bilderna överösa er med glädje och kärlek i vardagen - precis så som de var tänkta att göra.

Jag hjälper er att göra de absoluta favoritbilderna till professionellt printade och inramade tavlor. Här tänker vi kvalitet framför kvantitet. För de bilder som inte får plats på väggen, men som ni inte kan släppa så passar till exempel en bildbox eller ett album bra.

Tavelgrupp med inramade bilder från Smash the Cake ettårsfotografering som väggprydnad i barnrum
Inramad tavla från ettårsfotografering på hedersplats i barnrummet
Inramad tavla på hedersplatsen över spjälsängen i barnrummet

VAD KOSTAR DET?

En Smash the Cake-fotografering kostar

1500 kr

Denna summa betalas som bokningsavgift. Jag tar bara emot ett starkt begränsat antal Smash the Cake varje månad, så jag rekommenderar er att boka ettårsfotograferingen i god tid.

Bokningsavgiften är ej återbetalningsbar. Vid sjukdom skjuter vi upp fotograferingen till ett datum då alla inblandade är friska. Skulle något inträffa som gör att fotograferingen behöver skjutas upp mer än ett par veckor, så erhåller ni en värdecheck som är giltig i 12 månader efter ert bokade datum, och som kan användas för att boka en ny fotografering vid ett senare tillfälle. Värdechecken är inte personlig utan kan överlåtas.

 

Flicka på Smash the Cake med rosa tårta och vita ballonger

 

DETTA INGÅR:

- ca 1 timmes fotografering

- planering och förberedelser innan fotograferingen

- tårta i er valda färg (rosa, blå, grön, lila, vit)

- ca 5 ballonger (som dekor, liggandes enskilt på golvet) i er valda färg

- lån av rekvisita, kläder till smash the cake-delen av fotograferingen, hårband mm

- personligt webgalleri med era bilder (14 dagars tillgång). Här väljer ni ut vilka bilder ni vill beställa och vilken/vilka produkter.

 

BILDER INGÅR EJ

Inga bilder ingår i fotograferingspriset, utan dessa köps till separat enligt aktuell prislista. Kontakta mig för att ta del av min fullständiga prislista.

Ballonggirlang på Smash the Cake ettårsfotografering

tillval: ballonggirlang

950 kr

Lyxa till ditt barns Smash the Cake lite extra med en ballonggirlang i er valda färg. Ballonggirlangen ligger som dekor på golvet bakom tårtan och barnet.

 

Kostnaden täcker inköp av extra ballonger och arbetstid.

Tidlös och stilren bild från traditionell ettårsfotografering

TRADITIONELL ETTÅRSFOTOGRAFERING

Om Smash the Cake inte faller er i smaken, eller om ni har ett barn som inte gillar att kladda, så går det självklart bra att boka en traditionell ettårsfotografering.

 

Den traditionella ettårsfotograferingen fotas nästan uteslutande på vit bakgrund för att du ska få de där tidlösa och stilrena bilderna på ditt barn. Den vita bakgrunden är också mer "förlåtande" vilket betyder att barnet har en större yta att röra sig på där ljuset fortfarande är bra.

 

Priset för en traditionell ettårsfotografering är samma som för Smash the Cake, 1500 kr som betalas i bokningsavgift. Inga bilder ingår, utan dem köper ni till separat. Kontakta mig för att ta del av fullständig prislista.

GALLERI TRADITIONELL ETTÅRSFOTOGRAFERING

 

KONTAKTA MIG

Fyll i formuläret här om du vill boka en ettårsfotografering eller en Smash the Cake, alternativt har något du undrar över. Du kan också maila mig direkt på

fotograf@lailavillebeck.se

 

Jag kollar mail dagligen mån-fre och svarar så snart jag kan. Har du inte fått något svar inom två arbetsdagar? Kolla skräpposten för säkerhets skull.

Jag säljer presentkort med valfritt belopp och har möjlighet att posta presentkortet till er hemadress om du inte har möjlighet att komma förbi studion för att hämta det.

VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG

 

kontakta mig för smash the cake eller traditionell ettårsfotografering

Du kan också maila direkt till fotograf@lailavillebeck.se

skicka

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.

Var det en annan typ av fotografering du letade efter?

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto