Porträtt på Fotograf Laila Villebeck i Linköping

Hej och varmt välkommen till min blogg! Det är jag som är Laila Villebeck, din fotograf i Linköping.

Om du är nyfiken på att veta mer om mig eller mina fotograferingar, klicka på knappen nedan. Eller scrolla vidare mot blogginläggen.

fotograf

laila villebeck

bloggar

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Populära blogginlägg

Read More

Uppdrag som domare i FEP

I juni 2016 fick jag titeln MQEP (Master Qualified European Photographer). Det kan du läsa mer om här. Efter det nominerade Svenska Porträttfotografers Förbund (SvPF) mig som domare i FEP’s kvalificeringsbedömningar. I november 2017 blev jag inbjuden som domare och den här gången hölls bedömningarna i Rom.

Det var nervöst att komma helt ensam till Antonio Barrellas studio i centrala Rom. Jag hade träffat chairman of the jury, Jim Lowe, vid SM tidigare på hösten och även Tina Haring som var en av domarna i SM året innan. Annars var det bara nya ansikten och framför allt en helt ny situation för mig. Jag har sett och lyssnat till många bildbedömningar, men då har det handlat om individuella bilder. Här handlade det om paneler på 12 (Qualified European Photographer, QEP) eller 20 (MQEP) bilder.

Men nervositeten släppte snabbt. Alla var snäll och trevliga. Jim lät mig titta på när de 4 första panelerna bedömdes (det är alltid några extra domare och så roteras domarna) och jag förstod ganska snabbt att jag kan det här. Domarna är valda utifrån deras expertis och kompetens och jag fick bedöma porträttbilder och enstaka bröllop och fineart. För paneler med nyföddbilder var jag given domare, men jag fick inte bedöma paneler som skickats in av svenska fotografer. Jättebra upplägg!

På plats finns också ett litet sekretariat och diplomen till de godkända fotograferna skrivs ut direkt på plats! Ett par personer som tar hand om printarna, ställer upp dem och plockar ner dem mellan bedömningarna och håller ordning på alla paneler med bilder.

Den sista MQEP-panelen tillhörde självaste Antonio Barrella och utgjordes av 20 st fantastiska reklambilder på exklusiva smycken från BVLGARI. Jag hade inte äran att bedöma denna panel, men han blev självklart godkänd och det var hans andra MQEP.

Jag har varit i Rom en gång tidigare och jag minns så väl känslan som vällde över mig när jag såg Colosseum för första gången i verkligheten. Det vibrerade i kroppen på mig när jag rörde vid stenarna på Colosseums vägg. Jag lovade mig själv där och då att jag skulle resa tillbaka till Rom. Det tog några år, men nu är löftet infriat. Första kvällen gick jag bara snabbt till hotellet och lämnade mina väskor och sedan traskade jag till detta världens underverk.

Fontana di Trevi är ju ett måste att besöka när man är i Rom, så här intog jag ett litet mellanmål efter en föreläsningsserie tidigare på dagen.

Master Qualified European Photographer – MQEP

läs mer om din fotografering:

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto