min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Domare i SM i Fotografi 2023

SM i fotografi 2023 är ett rekordår. Rekordmånga fotografer som deltar och rekordmånga bidrag inskickade. Fotograf Laila Villebeck har 2023 varit en av de domare som dömt de digitala bidragen och på så sätt varit med och bestämt vilka bilder som kvalificerar sig till den stora printfinalen i oktober 2023.

Då var mitt arbete som domare i SM i fotografi över för den här gången. Stort tack till kansliet för förtroendet och det ärofyllda uppdraget.

Jag fick döma lite över 500 bilder och fick chansen att ta del av andra domares olika syn på tävlingsbidragen.

Finalisterna annonserades under augusti och jag är riktigt spänd på att få se alla finalbilder under den stora printfinalen som går av stapeln i början av oktober i Alingsås.

I SM bedöms alla bilder anonymt, så jag har ingen aning om vilken fotograf som står bakom vilken bild. Det var några bilder som jag valde att avstå att döma, då jag antingen visste vem den porträtterade var, eller vem fotografen var och i vissa fall båda två. Men de allra flesta bilder kunde jag sätta poäng på och jag längtar verkligen till att få se skaparen till bilderna och att få se vilka som tar med sig medaljer och andra priser från årets största tillställning och fest som ju SM i fotografi är för oss fotografer.

Lycka till alla deltagare. Jag håller tummarna för er.

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto