min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Vad ska jag köpa; digitalt eller produkt?

Så, du har bokat en professionell fotograf. Grattis! Du har startat en rolig och spännande resa mot att få skapa en riktig minnesinvestering i form av bilder. Något som du kommer att ha glädje av i resten av livet.

När du bokat en tid är det lätt att fastna i att bara fokusera på fotograferingen. Hur ska det gå, kommer barnen sköta sig, vad ska vi ta med oss, vilka kläder passar bäst, osv? Men jag skulle vilja uppmana dig att också tänka ytterligare ett steg framåt. Fundera på vad du vill göra med bilderna efter fotograferingen. Vad är det stora målet med fotograferingen? Drömmer du om en stor tavla ovanför soffan? Eller kanske en maffig grupp och tavlor som matchar snyggt? Kanske något fint på barnens rum? Ett album? När du ändå spenderar några tusenlappar på en fotografering så är det viktigt att du får hem precis det som passar hemma hos er.

Om du vet vad du vill göra med bilderna blir det så mycket lättare att under bildvisningen välja ut bilder som passar perfekt till just den typ av produkt som du är ute efter. Jag hjälper såklart till med tips om det behövs, helt utifrån dina önskemål.

Jag träffar många familjer som just håller på att flytta, bygger hus, har släktingar som bor utomlands osv och då kan det vara smidigt att köpa loss digitala högupplösta bilder. Därför har jag skapat helt magiska bildpaket där du kan köpa 5, 10, 15 eller 20 digitala filer. Eftersom fysiska produkter är viktiga för mig som professionell fotograf, så bjuder jag på mindre förstoringar av de digitala filer du väljer. Allt samlat i en supersnygg Folio Box.

FÖRDELAR OCH NACKDELAR MED FYSISKA PRODUKTER

+ Du får den absolut högsta professionella kvaliteten på papper, laminat, ram osv

+ Färger, kontrast och ljus blir helt perfekt (ett resultat du aldrig får hos ett billigt fotolab om du köper digitala filer och printar själv)

+ Monteringen blir top notch och du slipper billiga fotopapper som buktar sig under glaset på ramen

+ Du får hem produkter som är färdiga att hänga på väggen – otrolig lyx som varje småbarnsförälder uppskattar

+ Ni kan njuta av bilderna varje dag direkt när fotografen levererar era bilder

– Kvalitet kostar

– Du kan inte göra egna kopior av bilden, utan det blir one of a kind (vilket kanske inte är helt fel heller)

FÖRDELAR OCH NACKDELAR MED DIGITALA FILER

+ Du får möjlighet att själv arkivera bilderna och ta eget ansvar för att de inte försvinner om fotografens hårddiskar kraschar, eller om fotografen av någon anledning försvinner från marknaden

+ Du kan skicka bilder till släktingar utomlands så att de kan printa förstoringar själva

+ Du kan göra egna tack- eller julkort, egna förstoringar att ge bort osv

+ Om du är mittemellan boenden så behöver du inte bestämma dig för exakt vad du ska ha för produkter vid bildvisningen, utan du kan återkomma med beställning av produkter när hemmet börjar ta form

– Det är en stor risk att ett usb med digitala filer hamnar i en låda – och blir liggandes där

– Du kan aldrig få den kvalitet du får på printar hos en professionell fotograf om du printar själv eller på ett billigt fotolab

– Du lägger pengar på en icke-färdig produkt – och en digital bild är inte mindre värd än en printad produkt. Särskilt inte för fotografen som lägger lika mycket jobb på fotografering, allt kringarbete och redigering och dessutom blir av med den ensamma rätten att printa bilden.

– När du printar bilden själv kan färger och kontraster bli helt skeva och du går miste om att få uppleva bilden på det alldeles bästa sättet

– Att montera en print är ett hantverk och att göra det själv kanske inte ger det bästa resultatet

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto