min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Nyföddfotografering Iza, 6 dagar

“Den enda fotograferingen du kommer ångra, är den som aldrig blev av.”

Nu har jag varit nyföddfotograf i över 8 år. Jag var en av de allra första i Sverige som inriktade mig mot nyföddfotografering och då var det många som inte ens visste att man kunde fota sina nyfödda barn på det här sättet. Under en nyföddfotografering fokuserar jag på att skapa rofyllda bilder och fånga det där nya livet, som precis har börjat. Den där lilla, sköra kroppen som snabbt växer sig större och starkare.

Jag har bildvisning för mina kunder ca 2 veckor efter en fotografering och på bara de här två veckorna ser jag stor skillnad på den nyfödda. De växer så det knakar och lägger på sig sitt härliga och välbehövliga hull. Det här gör mig ännu mer överbevisad att dessa nyföddporträtt är så viktiga för att man verkligen ska minnas hur litet barnet var den där första tiden och för att kunna påminna sig om dragen bebisen hade alldeles i början. Det är spännande att få jämföra dessa bilder med bilder som tas när barnet blir större.

Jag är SÅ stolt över att kunna erbjuda mina tjänster och jag blir ledsen när jag hör när någon har skippat nyföddfotograferingen och sedan ångrar att de inte bokade den där tiden. För nog är det så, att den enda fotograferingen du kommer ångra, är den som aldrig blev av.

Någon som fick sin nyföddfotografering är lilla Iza. Henne träffade jag när hon var 6 dagar och hon var en dröm att fota.

Iza som nyfödd iklädd en liten brun nallekostym i brun fåtölj med grön filt.

Nu under hösten har jag börjat beställa hem filtar, kläder och rekvisita i härliga, murriga höstfärger. Det gör sig så otroligt bra för just nyföddbilder. Den här nallekostymen har jag i brunt och grått och utöver det har jag likadana dräkter fast utan öron på mössan i vinrött och blåturkost.

Nyfödd i en korg med gröna detaljer

Ofta försöker jag hålla mig till samma färger genom hela fotograferingen för att bilderna sedan ska kunna kombineras ihop på ett snyggt sätt. Här hänger Iza lite nonchalant över kanten på en korg. Hon har en grön mössa och för att ta upp det gröna pyntade jag med grönt lingonris från Photoprops by Julia.

Nyfödda Iza med sin storebror

Storebror Milo var också med under fotograferingen och vi fångade syskonbilder på dem båda. Här har jag dock (för säkerhetens skull) tagit separata foton på Iza i fåtöljen och sedan Milo separat bredvid en tom fåtölj och sedan har jag lagt samman dessa bilder i Photoshop. Små storasyskon har ofta inte riktigt koll på vad de gör med armar och ben och särskilt inte när en knasig fotograf försöker trolla fram leenden. Därför tar jag det säkra före det osäkra och fotar barnen ett och ett.

Är du intresserad av att boka en fotografering? Kontakta mig HÄR eller skicka ett mail direkt till info@lailavillebeck.com

Du kan läsa mer om mina nyföddfotograferingar HÄR.

Varmt välkommen.

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto