Porträtt på Fotograf Laila Villebeck i Linköping

Hej och varmt välkommen till min blogg! Det är jag som är Laila Villebeck, din fotograf i Linköping.

Om du är nyfiken på att veta mer om mig eller mina fotograferingar, klicka på knappen nedan. Eller scrolla vidare mot blogginläggen.

fotograf

laila villebeck

bloggar

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Populära blogginlägg

Read More

SM i Fotografi 2019 – sammanfattning

Det har gått 5 veckor sedan årets upplaga av SM i Fotografi. Jag har visat några glimtar på min facebooksida och instagramkonto men inte gjort någon längre sammanfattning av helgen på Fotografiska. SM i Fotografi arrangeras av Svenska Porträttfotografers Förbund och är öppen för alla svenska fotografer, både amatörer och professionella. 2019 tävlade 125 st fotografer med totalt över 700 bilder fördelat på 10 olika kategorier.

Eftersom jag har tävlat SM med goda resultat innan med 2 st totalsegrar och en andraplats samt flertalet kategorisegrar, så ville jag i år utmana mig själv och satsa på bredd. Det vill säga, jag ville ställa upp i många kategorier och försöka mig på kategorier som inte är min specialitet och som jag inte tävlat i förut. Min kreativitet inom nyfödd- och barnfoto har legat lite på sparlåga det senaste året och att tävla inom nya kategorier var ett sätt att få upp ny energi och intresse för att skapa. Och jag måste säga att det gick bra! Jag vann kategorierna Digital Illustration och Reportage, och kom på andra plats i kategorierna Barn, Kreativt Porträtt och Kommersiell. Totalt sett kom jag på en hedrande andraplats efter fantastiska Martina Wärenfäldt. På tredje plats kom duktiga Therese Asplund.

Topp tre i SM i Fotografi 2019

Jag har tidigare sagt att mitt mål med mitt kreativa skapande (detta är min hobby vid sidan av mitt jobb som nyfödd-, baby- och barnfotograf) är att någon gång lyckas stoppa in en smula poesi i mina bilder. Svårt att förklara vad jag menar med det och jag kanske inte riktigt vet det själv, men det handlar egentligen om att skapa bilder utifrån mitt inre, utan att jag tänker på hur en betraktare ser bilden under tiden jag faktiskt skapar. Hur bilden upplevs av andra får helt enkelt tiden utvisa. Och en del bilder kanske jag inte ens kommer att visa upp för att de blir för personliga. Men det är här jag är nu. Jag skapar de där bilderna jag velat skapa, men inte klarat av att skapa eftersom jag funderat på om andra ska förstå budskapet, eller för att jag begränsat mig genom att hålla mig till vissa regler. De här nya bilderna jag skapar under höst 2019 och under 2020 kommer jag att hålla hemliga. För OM jag bestämmer mig för att visa upp dem för världen och att eventuellt tävla med dem, så vill jag inte att NÅGON ska ha sett dessa bilder innan SM 2020. Förutom jag själv och modellerna. Och kanske familjen 🙂 Det blir spännande i så fall att se om någon av mina fotografkollegor kan gissa vilka bilder som är mina. Jag tror inte det.

Nåja, åter till SM 2019. Jag skickade in 20 bilder i 8 olika kategorier. 19 av bilderna kom vidare till final. Alla 20 bilder fick någon form av diplom (2 bilder fick 79 poäng och resten av bilderna hade över 80 poäng). Här kommer mina första- och andraplaceringar:

Silver SM i Fotografi 2019 barn
Silver SM i Fotografi 2019 barn
Guld SM i Fotografi 2019 digital illustration
Guld SM i Fotografi 2019 digital illustration
Guld SM i Fotografi 2019 reportage
Guld SM i Fotografi 2019 reportage
Silver SM i Fotografi 2019 kreativt porträtt
Silver SM i Fotografi 2019 kreativt porträtt
Silver SM i Fotografi 2019 kommersiell
Silver SM i Fotografi 2019 kommersiell

Och här är ett galleri med mina övriga finalistbilder.

Ett stort tack till alla modeller och övriga inblandade och extra stort tack till Lundeby för fint printade bilder!

läs mer om din fotografering:

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto