min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Nyföddfotografering med Ollie från Svärtinge

En nyhet hos Fotograf Laila Villebeck 2022 är den här fina gungan för nyföddfotografering. Jag har fått in den fint i mitt arbetsflöde och den finns även i creme.

En nyhet i rekvisitahyllan för 2022 när det gäller nyföddfotograferingar är den här gungan. Jag har den i creme också. Hur gulligt? När jag fotar nyfödda så har jag ett par olika arbetsflöden som jag följer för att få så stor variation på bilderna som möjligt utan att störa bebisen alltför mycket. Vilket arbetsflöde jag följer beror både på vad föräldrarna har för önskemål kring bilderna, men också till stor del vad bebisen är på för humör under dagen för fotografering.

Gungan ligger just nu sist i ett av mina arbetsflöden och där passar den så bra. Att den ligger sist innebär dock att det finns en risk för att bebisen hinner vakna innan vi hunnit fram till just gungan. Jag skulle önska att alla bebisar fick med sig en sådan här bild, men jag antar att man inte kan få allt. Hehehe

Nyföddfotograferingen med Ollie från Svärtinge var första gången jag använde gungen. Han sov riktigt bra och vi hann med en massa bilder, bland annat dessa:

När storebror har fått en bild med en liten ekorre i handen, så måste såklart lillebror ha en liknande med samma ekorre.
Mossgrönt i kombination med brunt blir väldigt fint på nyföddbilder. Här har bebisen en stickad mörkgrön outfit med en matchande stickad sovmössa. Min lilla fåtölj för nyfödda har fått ett brunt överdrag och underlaget är ett brunt trägolv. Naturnära känsla.
En absolut favorit bland mina kunder som kommer in för nyföddfotografering är bilderna med det här hjärtat. Det är ett hjärta i trä som jag spänner ett tyg över så att konturerna av hjärtat kommer fram när jag lägger bebisen inuti hjärtat. Hur fint som helst. Enkelt med effektfullt.

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto