min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Saga – nyföddfotografering vid 30 dagar

A baby on a blanket. As simple as that.

Söta lilla Saga fick boka om sin fotografering och hann bli 30 dagar innan jag var redo att ta emot henne. Jag hade nämligen en lätt sommarförkylning med hosta och självklart vill jag vara kärnfrisk när jag träffar nyfödda. Lika viktigt för mig innan, som under och efter pandemin.


Normalt fotar jag nyfödda när de är ca en vecka gamla, men Saga bevisade att det är fullt möjligt att ta nyföddbilder även när man är en månad.

De risker som finns med att vänta med sin nyföddfotografering är att man inte får lika många sovbilder, utan att bebisen är vaken under en längre period av fotograferingen. Om bebisen är vaken och/eller mer orolig som de kan vara när de är lite äldre, så blir det fler bilder där bebisen är inlindad. Bebisen kan också hunnit få babyacne eller kolik. Så jag föredrar fortfarande att fota nyfödda när de är runt en vecka, men är bebisen lugn och trygg och mår bra, så bokar jag självklart gärna in bebisar som är 3-4 veckor och fotar dem precis likadant som enveckors. Eventuellt med fler vakenbilder som slutresultat. Men det är också jättegulligt.

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto