min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

2017 SM-guld nyföddfotografering

Bilden på nyfödda enäggstrillingar som gav Laila Villebeck SM-guld i nyföddfotografering 2017 och som även kom på en sjätte plats i VM-finalen för fotografer.

“Bundle of Love” är titeln på den här bilden som jag vann SM i nyföddfotografi med 2017. På bilden är enäggstrillingarna Leah, Livia och Lilly. Jag tror att just den här bilden (bara den här bilden) tog en timme att få till sådär perfekt som jag ville att den skulle vara. Först skulle alla tre tjejerna vara mätta och nöjda och somna ordentligt för att kunna posera dem. Sedan var det dags att lägga ner första tjejen i skålen som jag täckt med ett lager ull. När första tjejen var på plats fick en förälder hålla upp huvud och överkropp så att jag kunde sticka in ben och underkropp undertill. På så sätt kunde trilling 1 vila på trilling 2. När de två första tjejerna var på plats var det dags för trilling 3. Vi gjorde på samma sätt, en förälder fick hålla upp huvud och överkropp på trilling 2 medan jag stoppade ner trilling 3. Detta var lite mer trixigt eftersom jag ville att alla tre skulle ligga i samma vinkel, med lika mycket av överkroppen som stack upp och på samma avstånd från varandra. Dessutom ville jag att ansiktena skulle synas lika mycket på alla och att händerna skulle ligga i symmetri. Lägg därtill svårigheten att en bebis sällan ligger helt stilla, utan huvuden dras ofta ner mot kroppen och händer och fötter lever sina egna liv. Och nu var det tre huvuden och tre små kroppar att hålla koll på. När två låg perfekt så hade den tredje ändrat sin position osv.

När jag kände att jag fått till poseringen som jag ville, så var nästa utmaning att placera ljuset så bra som möjligt. Det är en större utmaning än man kanske först kan tro, men titta på bilden så ser ni att tjejernas ansikten riktas åt tre olika håll…

En annan utmaning var att hitta den perfekta vinkeln att fota ifrån. Jag höll på att få panik, för jag fick inte alls till det som jag ville med fotovinkeln. Jag tog ett par bilder ändå, sa högt att “det får bli bra så, jag kan nog inte få det bättre”. Lade ner kameran på golvet och tog ett litet steg åt höger. Jag tittade ner på trillingarna och där, DÄR, var den där magiska vinkeln jag letat efter. Såklart tog jag upp kameran igen, justerade ljuset, och tog bilden ovan. Ibland när man tycker att något är omöjligt, så behöver man bara ta ett steg tillbaka och så hittar man rätt väg. Så är det bara.

Är du intresserad av att boka en nyföddfotografering för ditt barn som kanske ligger och gror i din gravidmage just nu? Läs mer om mina nyföddfotograferingar genom att KLICKA HÄR

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto