min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Föredrag för professionella fotografer, Lund 2017

Under SM-helgen i Lund 2017 frågade Svenska Porträttfotografers Förbund mig om jag ville hålla ett föredrag tillsammans med Terri Lindholm (Stockholm) med temat QEP/MQEP. Och det är klart att jag ställde upp på. Jag och Terri berättade om hur vi tänkt och gått tillväga när vi skapat våra bildpaneler för bedömning i Europa. Vi har tänkt olika kring hur vi ville ta fram våra paneler så det var nog intressant för dem som lyssnade att se att det inte bara finns en väg, utan att man kan skapa sin egen väg utifrån hur man jobbar bäst. Jag skapade mina paneler utifrån vad jag jobbar med varje dag; nyfödd- och babyporträtt, medan Terri ville lära sig något nytt och utmana sig själv när hon skapade sin panel.

Lösningen på hur jag skulle skapa min Master-serie kom när jag skapade bilden nedan, “We are the world”. Som tack för att jag fick fota dessa små till en tävlingsbild så fick familjerna en minisession var där bebisarna fotades var och en för sig. Bella, i mitten, och Caspian (till höger om Bella) hade jag fotat som nyfödda och jag ville matcha deras 7-månadersbilder med nyföddbilderna. Där föddes min idé till min Master-panel. Jag tog 10 st nyföddporträtt och fotade samma bebis vid ca 7 månader så att färger och rekvisita var liknande i varje bildpar.

foto: Erik Hellquist (Tranås)

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto