min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Sporträtt – ett unikt sätt att porträttera barn

2020 – året då ett helt nytt virus slog ner som en bomb i vår värld. Sjukvården blev hårt belastad, många företag gick under, jobbkontoren flyttades hem, fika och middagar avnjöts med vänner via facetime, möten anordnades via zoom, semesterplanerna fick ändras, flyg ställdes in, idrottsevenemang och konserter ställdes in, barnens idrottstävlingar likaså.

I början av allt detta, när allt var ovisst och jag inte alls vågade träffa och fota nyfödda, eftersom en nyföddfotografering innebär närkontakt och vi inte visste om nyfödda var en riskgrupp – då tog jag tag i en gammal idé att fota de lite äldre barnen med deras favoritsport som tema.

Jag ville uppmuntra barnen att hålla fast vid sitt intresse och att ge dem en extra motivation när tävlingar, uppvisningar, läger och kanske till och med träningar ställdes in.

Jag presenterade mitt koncept SPORTRÄTT där jag fotar två separata porträtt på barnen i sina sport-, tävlings- eller träningskläder och sätter samman dessa bilder till ett collage med ett bakgrundstema som tillhör sporten och med färger som matchar antingen klubbfärgerna eller kläderna som barnet har på sig.

Det blev genast en populär idé och några av de som kom för sporträttfotografering var systrarna Boquist. De kunde inte välja favoritsport, så de valde två sporter var och så här fina blev deras bilder:

Det här konceptet kommer snart att plockas in i mitt ordinarie utbud, men det går självklart bra att boka innan all information hinner komma upp på hemsidan.

Varmt välkomna!

Boka via mail till info@lailavillebeck.com

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto