min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

2021 MPI IIC, 1a plats Maternity and Newborn

Officiellt certifikat 1a plats nyföddkategorin MPI IIC 2021

Resultaten från Master Photographers International, International Image Challenge – MPI IIC – Annual 2021 är äntligen ute! Jag hoppade till av lycka när jag satt och tittade på slideshowen med alla vinnarbilder och såg att min nyföddbild “Sharing DNA” fanns med där. MPI IIC är en helt ny tävling för mig (den är dock inna på sitt 7e år som världsomspännande tävling) och det är alltid nervkittlande när man ser vilka fantastiska fotografer som är med och tävlar. Denna tävling är inget undantag. Jag hade verkligen inga förväntningar, men så mycket roligare då när jag fick äran att vinna klassen Maternity and Newborn.

Sharing DNA är absolut en av mina favoritbilder bland de nyföddbilder jag tävlat med. Jag har haft idén till bilden i flera år, men inte riktigt kunnat lista ut hur jag skulle skapa en DNA-sträng som var tillräckligt stor för att omsluta nyfödda tvillingar. Det skulle ju också vara tydligt att det var en DNA-sträng för en okänd betraktare som bara har några sekunder på sig att tyda och poängsätta bilden. Men till slut så trillade polletten ner för mig och jag satte samman frigolitkulor som sedan målades med sprayfärg.

I MPI IIC hade de i år även infört “Judges Choice Award” där varje domare fick välja en bild bland alla tävlande bidrag som de fallit extra för. Det här var inget som jag hade tänkt särskilt mycket på i förväg, men när jag fick se att två av domarna valt ut varsin av mina bilder för sin speciella Judges Choice Award så blev jag helt golvad. Mina bilder, av alla fantastiska bilder? Wow! Det betyder extremt mycket för mig eftersom när jag skapar tävlingsbilder så är min högsta önskan att bilderna ska göra intryck hos betraktaren. Jag vill att de ska väcka tankeverksamhet, eller känslor och vara bilder som tåls att tänka på även en tid efter man sett bilden/-erna. De ska vara minnesvärda. Så detta är ett så extremt fint pris och bevis för mig att jag jobbar åt rätt håll.

Bilderna som fick Judges Choice Awards var mina tävlingsbilder där Melissa Fröhlich stått modell:

Judges choice, Joseph Simones favoritbild under MPI IIC 2021
MPI IIC 2021 - MercuryMegaloudis utvalda favoritbild

Vilken liten maskot hon är, Melissa. Det är ju inte utan att man blir väldigt sugen på att skapa något nytt. Både med Melissa och med nyfödda.

Utöver dessa fantastiska utmärkelser fick jag flera Gold, Silver och Bronze Awards för mina bilder.

Här är de officiella certifikaten på mina tre prisbelönta bilder som jag visat ovan.

Officiellt certifikat, gold award i kategorin Maternity and Newborn i MPI IIC 2021 med bilden "Sharing DNA"
Officiellt certifikat, gold award i kategorin Digitally Created Fantasy i MPI IIC 2021 med bilden "Think inside the box"
Officiellt certifikat, gold award i kategorin Digital Illustrative Storytelling i MPI IIC 2021 med bilden "Puppet Master"

Är du intresserad av att boka en nyföddfotografering för ditt barn som kanske ligger och gror i din gravidmage just nu? Läs mer om mina nyföddfotograferingar genom att KLICKA HÄR

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto