min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

Nyföddfotograf i Linköping – Vilgot

Nyföddfotografering med syskon

Här kommer en snabb liten kik på bilder från Vilgots nyföddfotografering. Vilgot hade lite trubbel med magen, stackaren, så vi fick kämpa lite extra för hans bilder och sänka kraven på vilka olika typer av bilder vi tog. Huvudmålet var att fixa en mysig syskonbild (vi fick flera) och någon bild som skulle matcha storasysters nyföddbild. Allt annat var bonus.

Om bebisen är orolig så är ett bra knep att linda in honom/henne. Det brukar lugna ner och bebisen känner sig trygg med händer och fötter tätt intill kroppen. Så som det var i livmodern för inte alls länge sedan. När man lindar in så förhindrar man också att bebisen råkar rycka till med armar och ben och väcker sig själv på så sätt.

Ytterligare en fördel med att linda in är att en del bebisar tycker att det är lite obehagligt att ligga med naken hud, även om luften är varm som det är när jag fotar nyfödda i min studio. Det är något jag märkt av mer på senare tid. Jag har haft ett par små knytten som varit oroliga som jag försökt lugna och söva, men inte riktigt lyckats få dem att falla i djupsömn. När jag ändå provat att klä på dessa någon av mina outfits, så har de blivit helt avslappnade och somnat gott. Jag ska tillägga att andra bebisar inte bryr sig det minsta om ifall de har kläder på kroppen eller inte.

Nyföddfotografering med färgtema grått
Nyföddfotografering med färgtema grått

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto