min blogg

Om du är nyfiken på vad jag gör i min vardag som fotograf, mina bilder, hur det går när jag är ute i världen och tävlar eller är domare så följ mig gärna här på bloggen.

 

Är du intresserad av att veta mer, eller boka en fotografering? Kontakta mig genom att trycka på knappen nedan och fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen!

2021 Topp 50 bland fotografer i världen

1a plats wpe awards newborn 2021

I december kom resultatet från den sista deltävlingen i WPE Awards. Till min stora glädje kom jag på både 1a och 2a plats i kategorin Newborn. På 1a plats kom bilden ovan, som jag kallar Son of Queens. Och på 2a plats kom bilden nedan, Born With Congenital Adrenal Hyperplasia:

1a plats wpe awards newborn 2021

Båda dessa bilder ingår i ett projekt jag startat upp där jag vill visa det fina i att vi alla är olika, redan från den dagen vi föds. Det kan vara olika hur familjen man föds i ser ut, man kan födas med olika sjukdomar och ibland förloras en närstående i samband med förlossningen.

Jag hoppas kunna skapa några fler bilder i detta projekt under 2022.

Varje år gör WPE Awards en sammanställning över de 100 högst rankade fotograferna i världen. Det är en stor ära att få vara med på den listan, bland 9000 fotografer med alla möjliga olika fotoinriktningar, från över 160 länder i världen. Jag är också väldigt glad över att ha 4 vänner bland top 5: André, Antti, Therese och Martina. Patrizia, Hanna, Jenny, Anna och Miriam är fler vänner som är med i top 50 tillsammans med mig. Så otroligt häftigt att alla är så duktiga. Som ni förstår, då flera av dessa är svenskar, så är konkurrensen i SM stenhård.

Listan över topp 100 fotografer i världen 2021:

En lista på de 100 högst rankade fotograferna 2021 enligt wpe awards

Två bilder som jag tävlat med i en tidigare deltävling 2021 är dessa, som jag vann nyfödd- och barnkategorierna med, och som såklart bidragit till min placering på listan:

1a plats wpe awards newborn 2021
1a plats wpe awards children 2021

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto