nyföddfotograf i linköping

ca 4-10 dagar

Att få komma hem med en nyfödd är en stor,omtumlande och fantastisk upplevelse. Ett nytt liv har just börjat. En liten människa som är hälften av mamma och hälften av pappa ska starta sin resa genom livet. En oskyldig och skör liten varelse som är totalt beroende av sin familj men som snabbt växer och blir mer självständig. Jag vill uppmana er som nyblivna föräldrar att passa på att njuta av den första tiden tillsammans. Innan ni vet ordet av så har bebisen fördubblat sin vikt och använder kläder som är flera storlekar större än de han eller hon kom hem i från BB.

För mig som babyfotograf är sessionerna med nyfödda något av det mysigaste jag vet! Nyföddfotografering kan vara riktigt svårt, men bilderna från de här första dagarna är så mycket värda och skänker så mycket glädje. Att närsomhelst kunna plocka fram sina vackra bilder och få minnas och återuppleva de pyttesmå fingrarna och tårna, det rufsiga håret (eller avsaknaden av det), den lilla näsan och de små läpparna ger en fantastisk känsla. Jag som fotograf hjälper er mer än gärna att skapa dessa viktiga porträtt.

BOKA UNDER GRAVIDITETEN

FOTA FÖRSTA DAGARNA

För att garantera att ni får en tid för nyföddfotografering är det viktigt att ni hör av er redan under graviditeten och gör en intressebokning. Ni meddelar mig ert beräknade förlossningsdatum, BF, så skriver jag in ert namn och BF i min bokningskalender. Jag har ett begränsat antal nyföddfotograferingar per månad för att vara säker på att kunna hjälpa var och en med att skapa vackra nyföddporträtt under någon av barnets allra första dagar i livet. Jag har ingen bokningsavgift. Ifall något oförutsett skulle hända och ni inte kan eller orkar komma på nyföddfotografering så kräver jag ingen avgift av er. Men jag ser gärna att ni hör av er och talar om att ni inte kan komma. Då kan jag boka in en reserv i ert stället och vi kanske ses för en babyfotografering när allt ordnat upp sig.

För att ha störst möjlighet till att få de där harmoniska porträtten på nyfödda som sover är det viktigt att ni kommer in för fotografering redan några dagar efter förlossningen. Jag fotar normalt nyfödda när de är 4-10 dagar för att ha en god chans till en nöjd och sömnig bebis som låter mig posera honom eller henne i de klassiska nyföddposerna. Om ni har bokat ert intresse för nyföddfoto hos mig så mailar ni mig så snart ni kan och orkar efter att bebisen är född, så återkommer jag med förslag på datum för fotograferingen.

 

Skulle något hända som gör att ni får ligga kvar extra länge på BB så hör av er ändå. Vi löser det även om bebisen blir något äldre än 10 dagar.

Jonna Wärnmagi!kan bara beskrivas med ett ord;och som pryder väggarna hemma hos ossDe bilder Laila tagit på vår son
RejaVärldens bästa fotograf som lyckas fånga magiska bilder. Otroligt nöjda kunder som gärna återkommer för fler fotograferingar för våra barn- och familjebilder.
Emelie och JoakimVi är supernöjda med Sixtens fotografering och kan inte annat än rekommendera Laila! Sixten föddes innan BF men det var inga problem att få en tid för fotografering. Laila hade ett väldigt fint bemötande. Hon var lyhörd för våra önskemål. Bilderna blev perfekta och ett fint minne av den första tiden med Sixten.
marina kjellbergFörsta gången vi var hos Laila var vår dotter 2 veckor gammal. Både jag och min man var så imponerade av hur Laila jobbade i studion. Varsamt hanterade hon vår guldklimp samtidigt som hon fotograferade. Resultatet var fantastiskt! Alltid varmt och professionellt bemötande från första kontakt till färdiga produkter.

 

hur går det till?

1. Boka

De som har bokat under graviditeten har förtur. Ibland finns möjlighet att boka in efter att bebisen är född, så tveka inte med att höra av er.

2. innan fotograferingen

Då jag fotar nyfödda vid 4-10 dagar är det viktigt att ni hör av er så snart som möjligt efter att bebisen är född så att jag kan sätta av en dag för er fotografering. När ni kommer till studion är det optimalt om bebisen är hungrig. Det är inte säkert att det går att tajma mattid. Men bästa knepet för att få de små att sova extra tungt är en nyfylld mage. Så sitt inte i bilen och mata innan ni kommer in. I studion finns en soffa och två fåtöljer och matpauser finns det gott om tid för. Då får vi också chansen att prata igenom eventuella önskemål och hur jag planerar att lägga upp fotograferingen.

3. Under fotograferingen

Fotograferingen sker i min studio där jag har tillgång till all min rekvisita, ett stort urval filtar, fällar, rekvisita, mössor o dyl. Fotograferingen brukar ta 2-4 timmar att genomföra. Vi tar det lugnt under hela fotograferingen och allt sker på babyns villkor. Det finns gott om tid för matning, rapning och blöjbyte.

4. efter fotograferingen

Ungefär 2 veckor efter sessionen är ni välkomna tillbaka för en bildvisning där ni får se bilderna för första gången. Under bildvisningen beställer ni de bilder och produkter ni vill ha.

FAQ

NÄR BEHÖVER VI BOKA NYFÖDDFOTOGRAFERINGEN?

Det är aldrig för tidigt att boka din nyföddsession. Under vissa perioder fylls min kalender upp ganska tidigt, under andra perioder är trycket lite mindre. För att vara säker på att få en plats är det bra att boka tidigt. Jag tar endast ett begränsat antal nyfödda varje månad för att kunna ge tid för bebisar som föds tidigt eller sent.

 

NÄR ÄR BÄSTA TIDEN FÖR NYFÖDDFOTOGRAFERING?

Jag brukar boka in nyfödda när de är 4-10 dagar. Under dessa dagar brukar bebisen sova mycket och därmed går det att posera honom eller henne i de klassiska nyföddposerna. Om din bebis hinner bli lite äldre så oroa dig inte. Det är fortfarande möjligt att få vackra bilder. Det kanske inte blir lika många poserade bilder på en sovande bebis, men jag jobbar på liknande sätt och med samma färger och material för att få samma känsla i porträtten.

 

HUR KAN JAG BOKA NÄR JAG INTE VET NÄR BEBISEN KOMMER ATT FÖDAS?

När du bokar din session skriver jag upp ditt BF i min bokningslista så att jag vet att jag inte bokar för många nyfödda under samma månad. Om bebisen sedan kommer tidigare eller senare än BF spelar ingen roll, jag ser till att det finns möjlighet att fota ert barn tack vare att jag håller antalet bokningar starkt begränsat. När bebisen är född är det bra om ni hör av er så snabbt som ni kan och orkar, så att vi kan planera in ett datum och tid för fotograferingen.

 

HUR LÅNG TID TAR DET?

Nyföddfotograferingar är ofta långa eftersom bebisen ska sova tryggt för de allra bästa bilderna. Mina fotograferingar tar normalt 2-4 timmar. Jag stressar aldrig igenom en fotografering och tillåter bebisen att äta när den vill äta osv. Att bebisen är trygg och säker är min högsta prioritering.

 

FÅR SYSKON VARA MED?

Ja, självklart. Något av det finaste jag vet är att fotografera nyfödda med sina stolta syskon. Jag anpassar hur jag tar syskonbilder efter hur gammal eller gamla syskonen är. För de yngsta som inte riktigt förstår att de måste vara försiktiga fotar jag först bebisen i någon form av rekvisita. Sedan lyfter jag bort bebis och fotar syskonet sittandes bredvid samma rekvisita. I redigeringen lägger jag sedan samman dessa bilder. Allt för säkerheten. Äldre systrar och bröder som är mer försiktiga fotar jag när de håller bebisen.

 

VAR SKER FOTOGRAFERINGEN?

Jag fotograferar i min studion på Garnisonsområdet i Linköping. I studion finns soffa och fåtöljer där ni kan sitta och slappna av, amma och kanske äta på lite medhavd mat eller fika. Det finns skötbord och lite extra handdukar som ni kan låna under tiden ni är hos mig. Under större delen av fotograferingen klarar jag mig utan hjälp och ni kan själva välja om ni vill sitta och titta på när jag jobbar och småprata lite, eller om ni vill ta det lugnt och sitta i soffan. Ibland händer det att både föräldrar och syskon somnar under tiden och det är helt ok.

 

BEHÖVER VI TA MED NÅGOT?

Jag har all rekvisita som behövs för fotograferingen. Det jag ber er ta med er är skötväska, en filt till bebis och mat till er själva ifall fotograferingen drar ut på tiden, så att ni slipper bli hungriga.

 

NÄR OCH HUR BETALAR VI?

Fotograferingen betalas via faktura efter att sessionen är genomförd.

Fotograferingen kostar 2600 kr. Bilder köper ni till enligt prislistan på länken nedan. boka via mail eller kontaktformuläret. Varmt välkommen.

med inriktning mot nyfödd-, baby- och barnfotonationellt och internationellt prisbelönadFOTOGRAF LAILA VILLEBECK