nyföddfotograf i linköping

ålder ca 4-10 dagar

Att få komma hem med en nyfödd är en stor, omtumlande och fantastisk upplevelse. Många känslor är i omlopp och det är mycket nytt att upptäcka och att lära sig. Ett nytt liv har just börjat. En liten människa som är hälften av mamma och hälften av pappa ska starta sin resa genom livet. En oskyldig och skör liten varelse som är totalt beroende av sin familj men som snabbt växer och blir mer självständig. Jag vill uppmana er som nyblivna föräldrar att passa på att njuta av den första tiden tillsammans. Innan ni vet ordet av så har bebisen fördubblat sin vikt och använder kläder som är flera storlekar större än de han eller hon kom hem i från BB.

 

I trygga händer

För mig som babyfotograf är sessionerna med nyfödda något av det mysigaste jag vet! Bilderna från de här första dagarna är så mycket värda och skänker så mycket glädje. Att närsomhelst kunna plocka fram sina vackra bilder och få minnas och återuppleva de pyttesmå fingrarna och tårna, det rufsiga håret (eller avsaknaden av det), den lilla näsan och de små läpparna ger en fantastisk känsla. Jag som fotograf hjälper er mer än gärna att skapa dessa viktiga porträtt.

 

Sedan 2011 har jag haft glädjen att jobba som nyföddfotograf och har hunnit skaffa mig massor av erfarenhet. Jag har också gått flertalet kurser inom nyföddfoto och sätter alltid ert barn i första hand och är noga med att mina nyföddfotograferingar utförs på ett säkert sätt.

 

Jag har även hunnit hålla kurser för andra nyföddfotografer både i Sverige och Norge, men fokuserar nu på att bara vara fotograf.

BOKA UNDER GRAVIDITETEN

FOTA FÖRSTA DAGARNA

För att garantera att ni får en tid för nyföddfotografering är det viktigt att ni hör av er redan under graviditeten och gör en intressebokning. Ni meddelar mig ert beräknade förlossningsdatum, BF, så skriver jag in ert namn och BF i min bokningskalender. Jag har ett begränsat antal nyföddfotograferingar per månad för att vara säker på att kunna hjälpa var och en med att skapa vackra nyföddporträtt under någon av barnets allra första dagar i livet. Jag har ingen bokningsavgift. Ifall något oförutsett skulle hända och ni inte kan eller orkar komma på nyföddfotografering så kräver jag ingen avgift av er. Men jag ser gärna att ni hör av er och talar om att ni inte kan komma. Då kan jag boka in en reserv i ert stället och vi kanske ses för en babyfotografering när allt ordnat upp sig.

För att ha störst möjlighet till att få de där harmoniska porträtten på nyfödda som sover är det viktigt att ni kommer in för fotografering redan några dagar efter förlossningen. Jag fotar normalt nyfödda när de är 4-10 dagar för att ha en god chans till en nöjd och sömnig bebis som låter mig posera honom eller henne i de klassiska nyföddposerna. Om ni har bokat ert intresse för nyföddfoto hos mig så mailar ni mig så snart ni kan och orkar efter att bebisen är född, så återkommer jag med förslag på datum för fotograferingen.

 

Skulle något hända som gör att ni får ligga kvar extra länge på BB så hör av er ändå. Vi löser det även om bebisen blir något äldre än 10 dagar.

Jonnamagi!kan bara beskrivas med ett ord;och som pryder väggarna hemma hos ossDe bilder Laila tagit på vår son

hur går det till?

1. Boka din nyföddfotografering

För att garantera att jag har möjlighet att ta emot er för en nyföddfotografering så bokar du ditt intresse redan under graviditeten. Jag fotar nyfödda när de är runt 4-10 dagar för största chans till de där fantastiska och unika nyföddbilderna när din bebis sover sött. För att det ska gå lätt att hitta en dag och tid, så är det viktigt att vi haft den första kontakten innan födseln. Då vet jag också att du har fått möjlighet att läsa igenom hur fotografering, bildvisning och bildbeställning går till och vi kan, efter barnets födsel, fokusera på att boka in fotograferingen. ag får möjlighet att skicka ut de sista detaljerna och ställa de sista frågorna.

Vid intressebokningen bokar vi alltså inte in ett datum för fotograferingen, utan jag skriver upp er och ert BF på min bokningslista och sedan hör ni av er igen så snart ni kan och orkar efter att bebisen är född (med fördel redan från BB). Så återkommer jag med förslag på dag och tid då ni är välkomna till studion.

De som har bokat under graviditeten har förtur. Jag tar max 5 nyföddsessioner per månad och vissa perioder är det fullbokat. Men ibland finns möjlighet att boka in efter att bebisen är född, så har du missat din intressebokning - tveka inte med att höra av dig. Förhoppningsvis kan jag klämma in er i schemat.

Bokning sker via mail till fotograf@lailavillebeck.se eller via bokningsformuläret här:

2. innan fotograferingen - när bebisen är född

Då jag fotar nyfödda när de är 4-10 dagar gamla, så är det viktigt att ni hör av er så snart som möjligt efter att bebisen är född så att jag kan sätta av en dag för er fotografering.

 

Maila mig på fotograf@lailavillebeck.se och meddela mig att ert barn är fött. Tala gärna om också om det blev en tjej eller kille, om bebisen har fått ett namn redan och bebisens vikt och längd vid födseln.

 

Jag kommer i det här skedet att fråga er om ni har några särskilda önskemål kring bilderna och om ni har en färg ni önskar att jag använder, eller inte använder.

3. packa väskan

Ni behöver inte ta med er någonting för själva fotograferingen. Jag har allt som behövs i form av filtar, rekvisita, små mössor, hårband osv. Det ni behöver ha med er är skötväskan, gärna ett par extra blöjor, ev mjölkersättning om ni inte ammar, en filt till bebis och lite mat till er själva ifall fotograferingen drar ut på tiden så att ni slipper bli hungriga.

 

Om er nyfödda redan har börjat prova på napp så kan den komma till god användning under fotograferingen för att stilla sugbehovet medan jag poserar den lilla. (Jag har inga pekpinnar och lägger inga värderingar i hur och när ni låter bebis börja använda napp.)

 

Om syskon följer med till fotograferingen är det bra att packa med något som de kan underhålla sig med under tiden jag fotar bebisen enskilt. Jag brukar starta fotograferingen med syskonbilder om syskon finns. Då finns även möjligheten för storasyskon att gå ut och sparka boll på fotbollsplanen bakom studion, plocka kottar i dungen, eller kanske titta på polisbilarna som bor bara en liten bit bort. Det finns även en ankdamm i närheten.

 

Bra att veta är också att jag har en värmefläkt igång under hela fotograferingen. I början kan soffdelen av studion vara lite småkylig, i alla fall sommartid, men värmen från fotodelen av studion sprider sig sakta över hela rummet. Med detta sagt kan det vara bra för er som föräldrar och eventuellt syskon att ni klär er i lager så att ni varken behöver frysa eller svettas under sessionen.

 

Det finns kyl, micro, skötbord och rinnande vatten i studion.

4. under fotograferingen

När ni kommer till studion är det optimalt om bebisen är hungrig. Det är såklart inte säkert att det går att tajma mattid. Men bästa knepet för att få de små att sova extra tungt är en nyfylld mage. I studion finns en soffa och två fåtöljer och matpauser finns det gott om tid för.

 

När ni kommer så kan ni hänga av er ytterkläder och installera er. Ni kan ta av den nyföddas kläder, men behålla blöjan på. Lägg en filt på bebisen. Om bebisen nu har vaknat och är hungrig så tar vi en matpaus direkt för att jag ska få lyxen att jobba med en trött och mätt bebis redan från start.

 

Om det inte varit möjligt att tajma in matpaus till när ni kommer så är det ingen fara. Jag anpassar fotograferingen efter hur bebisen är och vad som är möjligt just för stunden. Allt ordnar sig.

 

Fotograferingen sker i min studio i Linköping där jag har tillgång till all min rekvisita, ett stort urval filtar, fällar, rekvisita, mössor o dyl. När ni kommer så har jag redan förberett ett par "foto-stationer" och uppsättningar med filtar och rekvisita enligt era önskemål. Har ni inte lämnat några särskilda önskemål så går det jättebra att lämna mig fria händer. Bara jag vet detta i god tid innan.

 

Fotograferingen brukar ta 2-4 timmar att genomföra. Vi tar det lugnt under hela fotograferingen och allt sker på babyns villkor. Det finns gott om tid för matning, rapning och blöjbyte.

 

Jag jobbar lugnt och metodiskt med er lilla skatt och ser till att han eller hon känner sig trygg och bekväm. Alla bebisar är olika och gillar att ligga på olika sätt, så i början av fotograferingen läser jag av bebisen och ser vad som fungerar och vilket sätt som fungerar bäst för att lugna och söva om det skulle behövas.

 

Ni har alla möjligheter i världen att koppla av i soffa eller fåtölj medan jag fotograferar. Det mesta klarar jag att sköta på egen hand under fotograferingen, men skulle jag behöva hjälp eller en extra hand säger jag såklart till.

5. efter fotograferingen

Innan ni går från studion bokar vi in en tid för er bildvisning. Den sker ungefär 2 veckor efter sessionen och under bildvisningen får ni se bilderna för första gången.

 

Normalt blir det ca 20 bilder från nyföddfotograferingen som ni har att välja bland. Vi tittar på bilderna på TVn i studion och där kan jag hjälpa er att sålla ut era absoluta favoriter. Där väljer ni vilken eller vilka bilder ni vill köpa som tavlor i hemmet, beställer bilder till nära och kära, och väljer ut bilder till ett album om ni önskar det. Jag kan lägga upp bilder bredvid varandra på skärmen så att ni kan jämföra vilken ni tycker bäst om, eller se om de passar bra ihop som en tavelgrupp.

 

Innan bildvisningen är det bra om ni har funderat lite hemma vad ni önskar göra med bilderna. Om ni vill hänga upp bilder på väggen, så se ut en eller flera platser i hemmet där era nyföddbilder skulle passa. Mät gärna ut hur stor yta ni vill att bilden eller bilderna ska täcka, så får ni ett bra hum om vilka storlekar som passar er bra. Ofta tror man att bilder är större än de är och det sista jag vill är att ni efter att ni fått hem er färdiga tavla, upptäcker att tavlan var i fel storlek.

 

Priser på bilder och mina olika produkter hittar du här:

 

6. betalning

Fotograferingen och bildbeställningen betalas separat.

 

En nyföddfotografering kostar 2600 kr och betalas via faktura efter genomförd fotografering.

 

Det finns även möjighet att betala med swish.

 

Bildbeställningen betalas också via faktura och det sker efter bildvisningen. Genom att betala beställningsfakturan godkänner ni er beställning och jag kan lägga bilderna i redigeringskö. Därefter är det normalt ca 10 veckors väntetid innan bilderna finns färdiga att hämtas på plats i studion. Väntetiden kan variera lite över året. Ibland har jag hårdare tryck på både beställningar och fotograferingar och då kan det ta någon vecka extra. Andra perioder kan det vara lite mindre att göra och då blir väntetiden något kortare.

 

Jag lägger ner mycket tid på varje enskild bild för att allt jag lämnar ifrån mig ska hålla hög kvalitet.

 

Produkterna beställer jag från leverantörer som jobbar exklusivt med professionella fotografer och som printar med metoder och material som gör att era bilder får lång livslängd.

 

När produkterna kommer till mig efter att ha blivit printade, så går jag igenom dem noga för att se att de håller kvalitet. Om något är fel gör jag direkt en reklamation. Allt detta sammantaget gör att väntetiden blir lite lång, men när ni väl får hem era bilder så har ni dem att njuta av resten av livet. Väl värt att vänta på.

7. hämta bilder

När jag har kontrollerat att allt ser bra ut, så skickar jag er ett mail med förslag på tid då ni kan komma och hämta era färdiga bilder. Jag försöker i så stor mån det går boka in gemensamma utlämningstillfällen för att kunna jobba effektivt och minska väntetiderna. Men skulle min föreslagna tid inte fungera, så hittar vi en bra lösning och en annan tid.

 

Nu kan du gå hem och få upp dina fina bilder i hemmet. Har du beställt färdiga touchtavlor eller inramade förstoringar så är det bara att hänga upp dem på direkten. Vilken lyx!

RejaVärldens bästa fotograf som lyckas fånga magiska bilder. Otroligt nöjda kunder som gärna återkommer för fler fotograferingar för våra barn- och familjebilder.
Emelie & JoakimVi är supernöjda med Sixtens fotografering och kan inte annat än rekommendera Laila! Sixten föddes innan BF men det var inga problem att få en tid för fotografering. Laila hade ett väldigt fint bemötande. Hon var lyhörd för våra önskemål. Bilderna blev perfekta och ett fint minne av den första tiden med Sixten.
MarinaFörsta gången vi var hos Laila var vår dotter 2 veckor gammal. Både jag och min man var så imponerade av hur Laila jobbade. Varsamt hanterade hon vår guldklimp samtidigt som hon fotograferade. Resultatet var fantastiskt! Alltid varmt och professionellt bemötande från första kontakt till färdiga produkter.

 

KONTAKTA MIG

Fyll i formuläret här om du vill boka en nyföddfotografering eller om det är något du undrar över. Du kan också maila mig direkt på

fotograf@lailavillebeck.se

 

Jag kollar mail dagligen mån-fre och svarar så snart jag kan. Har du inte fått något svar inom två arbetsdagar? Kolla skräpposten för säkerhets skull.

Jag säljer presentkort med valfritt belopp och har möjlighet att posta presentkortet till er hemadress om du inte har möjlighet att komma förbi studion för att hämta det.

VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG

 

boka din nyföddfotografering nu

skicka

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.

intressant läsning för dig

Read More

Var det en annan typ av fotografering du letade efter?

fotograf laila villebeck

nationellt och internationellt prisbelönad fotograf

med inriktning mot nyfödd- baby- och barnfoto