din fotograf - laila villebeck

Fotografi och bilder har alltid varit en passion i mitt liv. Men det var inte förrän jag fick mitt första barn som jag förstod hur viktigt det är att spara minnen i form av bild. När jag väntade mitt andra barn upptäckte jag nyföddfoto genom en tidningsartikel om två amerikanska nyföddfotografer och en dröm om att starta eget företag började ta form. I Sverige fanns då inga fotografer som fotade nyfödda på det sättet och jag började studera de amerikanska bilderna noga och titta på de få klippen med nyföddfotografering på Youtube som fanns då. Sakta med säkert lärde jag mig knepen för att posera sovande bebisar och framför allt lärde jag mig hur man får de små bebisarna att sova lugnt och tryggt. Sedan dess har tillgängligheten till kursmaterial och utbildningsvideos exploderat. Jag har själv gått kurser IRL med stora namn som Kelly Brown, Amy McDaniel och Nicole Miller Smith, samt flertalet onlinekurser med andra stora namn. Allt för att få största kompetens inom säkerhet och posering.

passionför era familjer är min storafinaste kvalitetoch skapa värdefulla porträtt avvackra minnenMitt arbete med att fånga
2010 upptäcker nyföddfoto
2011 startar företaget
2013 flyttar till egen studio
2015 svensk mästare porträttfoto
2017 svensk mästare porträttfoto
2018 FEP Portrait Photographer of the Year
2018 RISE International Photographer of the Year
lite historia

Att vara fotograf är att vara konstnär. Det är ett sätt att uttrycka sig. Mina bilder på nyfödda och bebisar är en hyllning till livet. Porträtten blir minnen från den där magiska första tiden i barnets liv som går så snabbt och som man så lätt glömmer bort om man inte har bilder som påminner en. Vi lever i en digital värld där bilder blir ett allt viktigare sätt att uttrycka sig, men alldeles för ofta förblir bilderna just digitala. Barnen växer upp på en hårddisk. Och vad händer när hårddisken kraschar, när usb-minnet försvinner i flytten, eller filerna inte går att läsa längre? Det är där jag jag vill hjälpa till med att skapa riktiga, fysiska och vackra porträtt som faktiskt hänger på er vägg där hemma och som ni kan njuta av varje dag i generationer framöver. Jag brinner för att plocka fram bilder och produkter med hög kvalitet som håller länge. För jag vet att varje gång ni går förbi porträtten och ser bilderna på barnen eller familjen så sprider sig en värme i kroppen. Och jag tror benhårt på att barn som har sina egna porträtt synliga i hemmet får en bättre självkänsla än de barn som inte har det. DET om något är en bra anledning till att investera i att anlita en professionell fotograf.

har publicerats i:

vad vill du läsa mer om?

med inriktning mot nyfödd-, baby- och barnfotonationellt och internationellt prisbelönadFOTOGRAF LAILA VILLEBECK